StoryEditorOCM
NogometPerković o Hajduku i Varaždinu

Splićani nas nemaju čime iznenaditi; Priče da smo favorizirani su gluposti- sve smo zaslužili svojom igrom, a ako je netko bio oštećen onda je to Šibenik

4. svibnja 2019. - 14:04

Primarni zadatak šibenskog stručnog stožera uoči nedjeljnog gostovanja na Poljudu kod Hajduka 2 bio je pdihološki podići momčad nakon neugodnog poraza od Dugopolja (0:1) na Šubićevcu u prošlom kolu:

- Mislim da smo uspjeli u tome. Više nego uobičajeno, imali smo individualnih i kolektivnih razgovora. Dobor smo se pripremili, znamo koliko nam utakmica s Hajdukom 2 znači i očekujem dobro izdanje Šibenika na Poljudu- kaže Borimir Perković, trener 'narančastih'.

Mir Šibenčanima remete i 'otrovne strelice' iz Varaždina kojima se sugerira kako su 'narančasti' favorizirani u sudačkim krugovima u utrci za 1.HNL:

- Osobno, volio bih da toga nema i da se sve nije diglo na tu razinu. Inače, sve te priče i pričice bih nazvao glupostima. Mi smo najveći dio sezone na prvom mjestu i to smo isključivo zaslužii svojim igrama. Uostalom, ako je netko bio oštećen, onda je to Šibenik. I to izravno u tri utakmice. Međutim, ne bih htio to toliko potencirati- veli Perković.

Vratimo se mi nogometu i nedjeljnom dalmatinskom drugoligaškom derbiju. 'Bili tići' su u nizu od četiri od pobjede i bez rezultatskog imperativa dočekuju Šibenik. kojemu svaki bod može biti ključan u borbi s Varaždinom za 1.HNL:

- Cijenim mlade Hajdukove igrače, ponajviše zbog njihovih tehničkih kvaliteta. Igraju dobro u zadnje vrijeme, ali nama je pobjeda imperativ i vjerujem da ćemo biti pravi. Kažem, dobro smo analizirali Hajduk i vjerujem da nas nemaju čime iznenaditi- istaknuo je trener Šibenika.

Perkovića za utakmicu s Hajdukom 2 more 'slatke brige' budući da na raspolaganju ima kompletan igrački kadar. Uprava kluba je mir uoči Hajduka vjerojatno 'kupila' i potpisom novih ugovora s važnim stanarima svlačionice na Šubićevcu- Markom Bulatom i Martinom Vukorepom. Još ranije, vjernost Šibeniku produžio je Josip Maleš:

- Moguće je da i taj podatak donese dodatni mir uoči završnice prvenstva. S nekim igračima se razgovaralo oko novih ugovora, neki se još premišljaju, ali ovi koji su zaključili poslove vjerojatno će mirnije glave u preostale utakmice- zaključio je Perković.

Utakmica između Hajduka 2 i Šibenika igra se na Poljudu u nedjelju u 17 sati.

19. travanj 2024 16:32