StoryEditorOCM
NogometSuper važna utakmica

Funcuti pozivaju: Svi na Šubiju! 'Narančasti' žele darovati navijačima pobjedu za 36. rođendan

12. travnja 2019. - 13:46

Poslije šest odigranih kola u proljetnom dijelu 2. HNL, prednost lidera Šibenika nad prvim, i jedinim ozbiljnim, pratiteljem Varaždinom smanjila se na samo jedan bod.

Razlog tome je podatak da Šibenčani nisu osvojili tri boda niti na jednom od četiri gostovanja. Na sreću svojih simpatizera, 'narančasti' se u subotu vraćaju na Šubićevca gdje su slavili u oba proljetna dvoboja (Zadar i Hrvatski dragovoljac). U taboru Šibenika nadaju se da će taj niz nastaviti i kontra BSK-a iz Bijelog Brda.

Premda su se Slavonci pokazali kao 'crna mačka' Šibenčanima, budući da su im jesenas na svom terenu zadali prvi ovosezonski poraz:

- Istina, ali nakon tog poraza zaredali smo s pobjedama. Vjerujem da će i ovaj put bodovi ostati na Šubićevcu, a da ćemo opet poslije utakmice s BSK-om ući u pobjedničku seriju- govori Nediljko Labrović, mladi, ali vrlo dobri, vratar Šibenika.

Obrana 'narančastih' na čelu s Labrovićem dobro odrađuje posao i ovog proljeća (op.p. Šibenik je primio samo tri gola u šest utakmica), no napadači se poprilično muče:

- Ne bih rekao da je to problem, svakoj momčadi može se dogoditi takav period. Nadam se da će napadači doći na svoje već protiv BSK-a- veli stasiti Sinjanin, točnije Glavičanin.

Za utakmicu protiv Slavonaca, trener Šibenika Borimir Perković neće moći računati na kartoniranog stopera Borisa Pandžu. Zato se u momčad vraća Martin Vukorepa, pa će on i Karlo Bilić činiti stoperski par. Neće nastupiti ni krilni napadač Josip Maleš, koji je ozlijedio mišić. Inače, Maleš je potpisao i novi dvogodišnji ugovor sa Šibenikom. Kaznu zbog tri žuta kartona odradio je Zvonimir Blaić.

- Svjesni smo važnosti utakmice s BSK-om. Moramo se od početka postaviti autoritativno i gostima dati do znanja da nemaju što tražiti na Šubićevcu. Dakle, ništa drugo osim naše pobjede i tri boda ne dolazi u obzir- jasan je Perković.

Šibenik bi u subotu mogao imati lijepu podršku s tribina. Naime, Funcuti su po gradu izvijesili transparentre na kojima sve ozivaju da dođu na Šubićevac. S druge strane, igrači Šibenika sve će napraviti da im podare pobjedu za 36. rođendan:

- Naša želja je da na svakoj utakmici imamo što više navijača, jer nam je njihova podrška jako važna. Bilo bi mi drago da pobjeodm čestitamo rođendan Funcutima- poručio je trener Šibenika.

Utakmica Šibenik- BSK igra se u subotu u 16,30 sati.

26. travanj 2024 20:15