StoryEditorOCM
NogometTraže nova tri boda

"Crne" iz Sigeta na Šubićevac dovodi bivši trener Šibenika: "Narančasti" bez dva važna igrača iz veznog reda

22. ožujka 2019. - 13:55

Nogometaši Šibenika, lideri 2.HNL i glavni pretendenti uz Varaždin za ulazak u viši rang, igraju dosta promjenjivo ovog proljeća. Toplo je bilo samo prije dva tjedna kada je na Šubićevcu pukla petarda u mreži Zadra (5:0). Hladno je bilo na gostovanjima u Osijeku i Čakovcu, odakle su se "narančasti" vratili sa samo jednim bodom i bez postugnutog pogotka. U taboru Šibenika nadaju se da će na svom terenu opet zaigrati dobro već ove subote (15,30 sati) kada im u goste stiže Hrvatski dragovoljac:

- Čeka nas zahtjevna utakmica. Dragovoljac je u tri proljetna kola osvojio sedam bodova. Međutim, naše želje i ciljevi su jasni i naravno da očekujemo još jednu pobjedu na domaćem terenu. Čujte, 2.HNL je dosta izjednačena i teško je očekivati da ćemo svaku utakmicu pobjeđivati s 5:0. Treba biti strpljiv, a može se pobijediti i 1:0 golom u 90. minuti, bitno je da se upišu tri boda- kazao je Josip Maleš, krilni napadač Šibenika.

"Narančasti" će protiv "crnih" iz Sigeta zaigrati bez dvojice najkreativnijih igrača iz veznog reda- Davora Kukeca, koji ima tri žuta kartona i Marka Bulata, koji je s U19 reprezentacijom. Zato se na desni bok vraća Robert Pecolaj:

- Nećemo puno mijenjati sastav iz Čakovca. Umjesto Kendeša će u prvih 11 zaigrati Maleš, a Kukeca će odmijeniti Celić. Inače, držim da Dragovoljca nema način igre kojim nas može iznenaditi. Poznajemo njihovog trenera Krešimira Sunaru, koji ne gaji baš napadački stil igre. Znamo da će Zagrepčani stati čvrsto u posljednjoj trećini i pokušati nas iznenaditi iz kontre- rekao je Klaudio Vuković, pomoćni trener "narančastih", inače čovjek koji je odigrao najviše utakmica za Šibenik u 1.HNL (193) i postigao najviše golova (50).

I navijači Šibenika sjećaju se Krešimira Sunare i to iz proljeća 2016. godine kada mu je poslije teško objašnjive smjene Mirka Labrovića povjeren zadatak da kao trener u zadnjih pet kola obrani četiri boda prednosti nad Cibalijom i uvede "narančaste" u 1.HNL. Sunara to nije uspio i smijenjen je prije kvalifikacija s Istrom:

- U pravilu, ja sam kao trener dobro prolazio u Šibeniku. Silno respektiramo Šibenik, koji je najviše pokazao u dosadašnjem dijelu sezone i najveći je favorit za ulazak u 1.HNL. No, vjerujem kako ćemo i mi itekako imati što reći u subotu. Ni u kom slučaju ne dolazimo s bijelom zastavom na Šubićevac. Na koncu, nadam se da će publika uživati u lijepoj nogometnoj predstavi- javio nam je Sunara.

Utakmica Šibenik- Hrvatski dragovoljac igra se u subotu u 15,30 sati na stadionu na Šubićevcu.

19. travanj 2024 19:03