StoryEditorOCM
NogometLIDER KOD FENJERAŠA (20 SATI, HNTV)

Perković u Čakovcu poziciju desnog beka misli povjeriti polivalentnom veznjaku, a vođa 'narančaste' obrane poručuje: 'Za pobjedu nam treba i pobjednički gard!'

15. ožujka 2019. - 10:13

Makar nije zabio, ni asistirao, Martin Vukorepa je bio među najboljim igračima Šibenika u prvim proljetnim utakmicama. Šibenski je stoper držao uzde u obrani i u Osijeku, i kontra Zadra. Na prste jedne ruke mogu se izbrojati osječke i zadarske šanse.
Martina su na Šubićevcu, zato, poluozbiljno prozvali „kameleonom“.

- Vukorepa bi igrao na isti način i u Bayernu. On je takav tip. Na terenu je mrtav-hladan – veli jedan šibenski simpatizer.

Na tu se konstataciju Vukorepa slatko nasmijao.

- Tako igram cijeli život. Moj je prvi seniorski trener Mirko Labrović kazao kako nije normalno da 18-godišnjak igra na takav način. U međuvremenu sam skupio dodatno iskustvo. Od mene se sada očekuje da budem jedan od stupova momčadi – priča 22-godišnji kapetan i vođa obrane Šibenika.

Utakmice s Osijekom 2 i Zadrom imale su, međutim, različit epilog. Da su „narančasti“ jurnuli u Gradskom vrtu, kao protiv susjeda sa Stanova, vjerojatno bi se iz Slavonije vratili s bodom. Ili bodovima. No, kako ona pjesma kaže, sutra je novi dan. Šibenik već danas gostuje u Čakovcu. Na jednom od ključnih gostovanja u borbi za Prvu ligu.

- Mi ne znamo igrati onako, kao u Osijeku. U svako utakmici trebamo imati pobjednički, samouvjereni gard. Vjerujem da će tako biti u Međimurju – ističe stoper Šibenika.

Vukorepa i suigrači utakmicu u Čakovcu dočekuju u potpuno drugačijem raspoloženju nego Međimurci. Šibenik je, uostalom, prva, a Međimurje posljednja momčad lige. Čakovčani su u proljeće krenuli s dva poraza (Solin, Dragovoljac). U Sigetu nisu ostali samo bez bodova, već i bez (po)najboljeg igrača Igora Tkalčića. A otprije im fali i Ivan Režić.

- Njihovi su problemi očiti. Zadnja im je linija u Sigetu izgledala vrlo nesigurno. No, na Šubićevcu su nam uzeli bodove, pa ih ne smijemo podcijeniti – upozorava Martin.

Trener Borimir Perković pred utakmicu u Čakovcu, čini se, dvoji samo oko toga kome povjeriti poziciju desnog beka. Zbog kartona nema Roberta Pecolaja, a i dalje je upitan nastup rekonvalescenta Zvonimira Blaića.

- Najbliži je udarnoj postavi Ivan Roca. Makar igra u veznoj liniji, on je tu rolu već jednom solidno odradio – otkrio je Perković.

Dobra je vijest što dolazak u Čakovec najavljuju i šibenski navijači.

- To je sjajna stvar! Mislim da smo protiv Zadra otklonili i najmanju sumnju u to želimo li Prvu ligu. Živimo za to i zato molim navijače da nas u toj borbi podrže do kraja – poručio je Martin Vukorepa.

Šibenik će vjerojatno nastupiti u sljedećem sastavu: Labrović, Roca, Vukorepa, Pandža, Musa – Bulat, Barišić – Kukec, Antunović, Maleš – Prince. 
Utakmica počinje u 20 sati, uz prijenos na HNTV-u.

25. travanj 2024 17:27