StoryEditorOCM
NogometNogomet

U susjedskom derbiju "pukla petarda" u mreži Zadrana; "Narančasti" se vratili na pet bodova prednosti nad Varaždinom

9. ožujka 2019. - 18:52

Drugoligaški derbi Šibenika i Zadra najavljivali smo i kao dvoboj "ranjenika" iz prvog kola drugog dijela sezone. Očito su "narančasti" brzo zaliječili rane iz Osijeka, jer su proljetnoj premijeri pred svojim navijačima pokazali neko sasvim drugo lice nego u Gradskom vrtu. Za razliku od Zadra koji je dposlije poraza u Stanovima od Hrvatskog dragovoljca doživio još jedan težak udarac.

Razigrana momčad trenera Borimira Perkovića odigrala je zasigurno najboljih 45 minuta ove sezone, kada su zarana riješili pitanje pobjednika u susjedskom duelu. S druge strane, sudeći po onome što su momci trenera Mislava Karoglana pokazali na Šubićevcu, čeka ih grčevita borba za opstanak.

Šibenska afrička veza otključala je zadarsku bravu već u 8. minuti. S lijeve strane je centrirao Nigerijac Musa, njegov ubačaj u srcu kaznenog prostora prihvatio je Ganac Prince i iz okreta matirao Bendera. Samo desetak minuta kasnije Šibenik vodi 2:0. Neshvatljivu grešku obrane gostiju koristi Antunović, kojeg u kaznenom prostoru ruši vratar Bender. Sudac Dugandžić je vrataru Zadra pokazao žuti karton, premda je klupa domaćih tražila i rigorozniju kaznu. Zanimljivo, bio je to prvi kazneni udarac za Šibenik u tekućoj sezoni. Siguran realizator bio je iskusni Kukec, koji je poslao Bendera u jednu, a loptu u drugu stranu. Odlično prvo poluvrijeme "narančastih" zaključio je Marko Bulat "eurogolom" iz slobodnog udarca s 25 metara u 43. minuti. Kako je Zadar izgledao u prvih 45 minuta najbolje govori podatak da nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola.

Donekle su se trgnuli Zadrani u nastavku i priprijetili nekoliko puta preko Repića i Blaževića, ali svaki put je Labrović bio na mjestu. Međutim, zabio je Šibenik iz kontre u 72. minuti, kada je Kendeš zaključio lijepu akciju Bulata i Kukeca. U sudačkoj nadoknadi pukla je i petarda u mreži Zadrana. Prvijenac u dresu Šibenika zabio je 17- godišnji Pakoštanac Pjero Lokin.

Logično, tiha misa vladala je u taboru Zadrana:

- Mentalna kondicija moje momčadi je ispod svakog nivoa. U Zadru to traje veće neko vrijeme. To je, prije svega, moja sramota kao trenera. Došao sam iz sredine gdje je vladao pobjednički mentalitet i nisam navikao na ovakve poraze. Možda je ovo dobra pljuska i opomena. Neke stvari ću morati promijeniti iz temelja i donositi odluke ma koliko teške one bile- kazao je Mislav Karoglan, trener Zadra.

Jednako logično je bilo zadovoljstvo u redovima "narančastih":

- Sretan sam i zadovoljan zbog pobjede, ali i načina na koji smo došli do nje. Rezultat od 5:0 je ogledalo svega što se događalo na terenu. Od prve sdo zadnje minute smo kontrolirali stvari na travnjaku. U obrani praktički nismo dopustili niti jedan ozbiljan udarac Zadranima, dok smo u napadu bili tečni i konkretni. Reako bih da nije bilo slabe točke u našoj momčadi- rekao je Borimir Perković, trener Šibenika.

Inače, u ovoj utakmici Šibenik je odradio kaznu zbog propusta u organizaciji kup utakmice s Hajdukom iz listopada prošle godine. Zatvorena je bila istočna tribina, pa su se svi gledatelja skupili na zapadu. Međutim, najvatreniji navijači dvaju klubova dali su prednost košarci pred nogometom. Tornado je ostao doma na utakmici sa Zvezdom, dok je većina Funcuta otišla u Sinj na gostovanje kod Alkara. Tako da je na solidno popunjenom Šubićevcu vladala uglavnom kazališna atmosfera.

Šibenik- Zadar 5:0 (3:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 600. Sudac: Josip Dugandžić (Komin) -7,5. Strijelci: 1:0 Prince (8.), 2:0 Kukec (19/11m), 3:0 Bulat (43.), 4:0 Kendeš (72.), 5:0 Lokin (90+2). Najbolji igrač: Marko Bulat (Šibenik).

Šibenik: Labrović (7), Pecolaj (7), Vukorepa (7,5), Pandža (7), Musa (7,5), Barišić (7,5), Bulat (8), Kukec (7,5), Antunović (7,5) (od 73. Celić -), Maleš (7) (od 61. Kendeš 7,5), Prince (8) (od 81. Lokin 7).

Zadar: Bender (5), Surać (5), Ikić (5), Jerbić (5), Pranić (5,5), Muić (5), Begić (5,5), Zdrilić (5) (od 46. Llanos 5), Župan (5) (od 46. Tokić 5), Blažević (5), Repić (5,5) (od 83. Katuša -).

23. travanj 2024 11:37