StoryEditorOCM
NogometNogomet

Proljetna premijera Šibenika na Šubićevcu; U susjedskom derbiju sa Zadrom svi na zapad

8. ožujka 2019. - 13:09

Prvo proljetno kolo u 2. HNL donijelo je najgori mogući scenarij za Šibenik. "Narančasti" su poraženi u Gradskom vrtu od Osijeka 2 (0:1), a Varaždin je na domaćem terenu pobijedio BSK (2:1). Tako su Varaždinci profitirali u utrci za ulazak u 1. HNL, budući da su već u prvoj dionici smanjili zaostatak nad Šibenikom s pet na dva boda.

Međutim, više od samog poraza u Osijeku, sve one kojima je narančasta boja pri srcu brine dojam koji je Šibenik ostavio u srcu Slavonije. Momčad trenera Borimira Perkovića imala je gard, koji puno više sliči ekipi koja se bori za opstanak u ligi nego onoj koja juriša na naslov prvaka.

- Svjesni smo kako smo odigrali u Osijeku, bila je to najlošija utakmica otkako sam došao u Šibenik- iskren je bio Perković, koji je na klupi "narančastih" već 18 mjeseci.

Prigodu za popravak bodovnog salda, ali i dojma, Šibenčani imaju u subotu kada im na Šubićevac stiže susjed Zadar. I Zadrani su doživjeli neugodan poraz na startu proljeća od Hrvatskog dragovoljca (0:1) u Stanovima, pa će i oni tražiti iskupljenje. Dakle, drugoligaški dalmatinski derbi pretvara se u dvoboj "ranjenika":

- Premda nisam igrao u Osijeku, znam da igračima nije bilo svejedno. Silno smo podbacili u ofenzivnom dijelu, što ja pamtim nismo gore odigrali. Vjerujem da se to više neće i ne može ponovoti. Nadam se da ćemo kontra Zadra imati sasvim drugačiji pristup i da će tri boda ostati na Šubićevcu- kaže iskusni stoper Boris Pandža, koji se nakon odrađene kazne zbog tri žuta kartona vraća u kadar.

Od ozljede se oporavio i Nigerijac Musa, a jedini na kojega Perković neće moći računati je veznjak Roca, koji ima tri žuta kartona. Međutim, trener Šibenika nije želio otkriti hoće li biti promjena u ofenzivnom dijelu momčadi koji je zakazao u Osijeku već je samo kazao:

- Zaboravili smo na Osijek, kroz tjedan smo se dobro pripremili za Zadar. Očekujem našu puno bolju igru i pobjedu- kratak i jasan bio je Perković.

Inače, za utakmicu sa Zadrom bit će zatvorena istočna tribina stadiona na Šubićevcu. Razlog- Šibenik odrađuje kaznu koju je zaradio kao domaćin kup utakmice s Hajdukom iz listopada prošle godine, kada su pripadnici Torcide bacali baklje u igralište.
Utakmica Šibenik- Zadar počinje u 15 sati.

19. travanj 2024 05:54