StoryEditorOCM
NogometNogomet

Prvi poraz "narančastih" na Šubićevcu; Međimurje iskoristilo to što je Šibenik sat vremena igrao sa "šarenim" sastavom

19. veljače 2019. - 18:48

Nogometaši Šibenika izgubili su od drugoligaša Međimurja 1:2 (0:2) u posljednjoj pripremnoj utakmici koju su odigrali na Šubićevcu uoči nastavka natjecanja u 2. HNL.

Drugi je to poraz "narančastih" u sedam utakmica, koliko su odigrali u pripremnom razdoblju te prvi na svom terenu.
Trener Šibenika Borimir Perković odlučio je utakmicu započeti s kombiniranom ekipom, koja zasigurno nikada neće zajedno nastupiti u nekoj prvenstvenoj utakmici. Početna postava "narančastih" bila je: Rogić, Stanić, Pandža, Bilić, Musa, Galešić, Roca, Celić, Fuštin, Okechukwu i Lokin.

Šibenčani su bili potpuno bezopasni u igri prema naprijed. Prvi put u tijeku ovih priprema iskazali su i nesigurnost u zadnjoj liniji. Tako je u 32. minuti iskusni stoper Boris Pandža loše zahvatio jednu loptu, koja mu je prešla preko noge i svladala svog vratara Rogića. Nakon autogola i drugi pogodak Međimurja pao je iz greške domaćina. Ovaj put je dar "narančastih" spretno iskoristio Tkalčić i lijepim udarcem pogodio gornji kut Rogićevog gola za 2:0 Čakovčana u 35. minuti.

I u drugo poluvrijeme Perković je ušao s istom postavom. Tek u 60. minuti odlučio se za hokejašku zamjenu. Odjednom je u igru uveo čak devetoricu nogometaša (Đaković, Pecolaj, Blaić, Barišić, Bulat, Kendeš, Kukec, Maleš i Prince). Od početne jedanaestorice u igri su ostali samo Pandža i Roca na stoperskim pozicijama.

Ta postava Šibenika izgledala je puno bolje. No, do preokreta ipak nisu uspjeli stići. Tek je u 85. minuti brzonogi napadač iz Gane Prince smanjio rezultat na konačnih 1:2. Pogotku Princea koji je zaobišao gostujućeg vratara i pogodio praznu mrežu prethodila je sjajna asistencija Davora Kukeca.

Na utakmici s Međimurjem, od standardnih nogometaša Šibenika nisu zaigrali Labrović, Vukorepa i Antunović.

Inače, još jednom su igrači obje momčadi muku mučili s travnjakom stadiona na Šubićevcu, koji je u stanju daleko od idealnog.

"Generalku" pred početak proljetnog dijela prvenstva u 2. HNL nogometaši Šibenika igraju u petak u Splitu protiv Hajduka 2.

U prvom kolu 2. HNL "narančasti" gostuju u Osijeku kod druge momčadi "bijelo-plavih". Termin utakmice još nije dogovoren. Navodno, Osječani bi željeli igrati u ponedjeljak, 4. ožujka, budući da prva momčad igra dan ranije na travnjaku Gradskog vrta. Šibenčanima to baš i ne odgovara, pa su domaćinima ponudili da se igra u petak ili subotu, 1. ili 2. ožujka.

18. travanj 2024 08:12