StoryEditorOCM
NogometIsta meta, isto odstojanje

Nogometaši Šibenika započeli pripreme za proljetni dio prvenstva; Nitko nije došao, ali nitko nije ni otišao sa Šubićevca

14. siječnja 2019. - 14:43

Ista meta, isto odstojanje! Ta poštapalica najbolje oslikava stanje koje smo zatekli na Šubićevcu u ponedjeljak, kada su započele pripreme nogometaša Šibenika za proljetni dio natjecanja u 2.HNL.

Ili, u dugoj zimskoj stanci, koja je trajala 50- ak dana, nije zabilježen niti jedan dolazak, ali niti odlazak u lideru 2. HNL.

Dakle, trener Borimir Perković poveo je u pripreme, koje će trajati sedam tjedana, isti igrački kadar koji je završio jesenski dio prvenstva na prvom mjestu na tablici s pet bodova prednosti ispred Varaždina, glavnog konkurenta za ulazak u 1.HNL:

- Tako je, za sada nema dolazaka, niti odlazaka. To znači da ne gledamo na način da "pod mus" moramo nekoga dovoditi. Vjerujemo postojećem igračkom kadru, jer su oni i stvorili rezultat u prvom dijelu sezone- rekao je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

No, to ne znači da na Šubićevcu sjede skrštenih ruku glede mogućih pojačanja:
- Istina, stalno nešto gledamo, tražimo... Nije isključeno da nam neki igrači dođe na probu, da vidimo je li to materijal za Šibenik odmah, ili u budućnosti. Kao što naglašavam već neko vrijeme, pozicije na kojem bismo eventualno osvježavali momčad su one stoperske te u veznom redu- dodao je Bulat.

Ako već nema dolazaka, onda je dobra vijest za navijače Šibenika što nema ni odlazaka. A nije tajna da je nekolicina igrača "narančastih" bila, ili je još uvijek, "vruća" roba na zimskom "mercatu". To se, prije svega, odnosi na veznjaka Ivana Rocu na kojeg je oko bacio Hajduk, te Marka Bulata, jednog najvećih talenata hrvatskog nogometa:

- Godi nam činjenica što postoji interes za našim igračima, međutim nikakva konkretna ponuda nije stigla u klub. Što se Bulata tiče, ako i dođe neka dobra ponuda za njega, voljeli bismo da još neko vrijeme ostane na Šubićevcu, kako bi se dodatno afirmirao. Veseli me i stav da su svi naši igrači usredotočeni na isti cilj- a to je plasman u 1.HNL. Kao da su svjesni činjenice kako bi ulaskom u viši rang svima narasla cijena- kaže sportski direktor Šibenika.

A što na "status quo" veli trener Borimir Perković, koji je koncem jeseni balansirao između one čuvene izjave Otta Barića da mu uvijek trebaju dva igrača, od one da mu ne treba nitko, ako nitko ne ode:

- Dobri igrači su uvijek dobro došli. No, ja vjerujem u ekipu koju imamo. I dalje stojim pri tezi da je važno što nitko nije otišao. Nadam se da naši igrači imaju kvalitet izvući proljeće jednako dobro kao što su to učinili na jesen- poručio je Perković.

Notirajmo da na prvu prozivku Šibenika nisu došli Toni Španja i Stipan Banić, koji još uvijek imaju važeći ugovor s "narančastima", ali i dalje ostaju na posudbi u biogradskom Primorcu.

Taj podatak otvorio je i temu pregovora o novim ugovorima. Naime, velikom broju igrača Šibenika istječu ugovori na ljeto:
- Imamo dovoljno vremena za razgovore. Ponavljam, igračima očito godi mogućnost igranja u 1.HNL. Vjerujem kako ćemo naći zajednički jezik sa svim igračima koje želimo i ubuduće u našem kadru- zaključio je Ivan Bulat.

Dio priprema u Medulini

Poslije dugog niza godina, nogometaši Šibenika dio priprema će odraditi izvan Šubićevca. Da budemo precizni, od 3. do 10. veljače boravit će u Medulinu, gdje će odigrati 3 ili 4 prijateljske utakmice. Već je poznat i raspored odigravanja većine preostalih pripremnih utakmica:
- Imat ćemo sedam tjedana za pripreme. To je i više nego dovoljno, jer je uobičajeno pet ili šest tjedana u kojima se može odraditi sve što je potrebno. Prije odlaska u Medulin, odigrat ćemo prijateljske utakmice sa Zagorom i Junakom. Nakon povratka iz Istre preostaju nam dva tjedna da finaliziramo posao uoči prvenstva. Odigrat ćemo pripremne utakmice s Lučkim i Međimurjem, a generalku ćemo imati s Hajdukom 2 na Poljudu- referirao je trener Perković.

20. travanj 2024 05:02