FEŠTA U MANDALINI Šibenski nogometni klub proslavio 25. rođendan: policijski 'Mihovil' dobio špigete

FEŠTA U MANDALINI

Nogometni klub Mihovil, osnovan ratne 1993. godine, proslavio je minulih dana svoj 25. rođendan. Taj je šibenski klub u počecima bio "policijski", s obzirom da su ga, kao i, primjerice, moskovski Dinamo, osnovali "plavci". Šibenski ratnici koji su tih dana dolazili s bojišta. Policija ga je, međutim, vrlo brzo prepustila nogometašima, a Mihovil je na korištenje dobio teren i prostorije u Mandalini.

U svojoj kratkoj povijesti Mihovil je "izbacio" nekoliko nogometaša, koji su uspješno nosili ili nose dres Šibenika (Makarin, Vrcić, Vukorepa, Celić). Danas u klubu trenira osamdesetak djece, koji nastupaju za "špigete", tiće, mlađe pionire i kadete.

Dvadeset petu obljetnicu u Mihovilu su proslavili turnirom tića, na kojemu su još nastupili Škola nogometa "Joso Bego", SOŠK, stankovačka Croatia i DOŠK. Slavila je Croatia, koja je u finalu pobijedila "Josu Begu" s 2:0. Revijalnu su utakmicu odigrali pioniri dva gradska rivala Šibenika i Mihovila, a "stariji brat" je slavio s 5:1.

Teret proslave, održane na stadionu u Mandalini, ponijeli su tajnik kluba Ante Gregov, te treneri Ivica Ninić Ivek i Goran Ercegović Đugum. Potonji je imao dvostruku proslavu s obzirom da ove godine obilježava 60 godina rada u nogometu.

– Od tih šezdeset sam dvadeset godina dao Mihovilu. Kao trener u svim uzrastima, od "špigeta" do seniora. Ponosan sam što sam mogao obilježiti te dvije obljetnice. Bilo je skromno, ali lijepo. Na kraju smo organizirali i domjenak, na kojemu smo se družili s kolegama i mladim nogometašima iz drugih klubova – kazao nam je Goran Ercegović Đugum.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

DOŠK SLAVI 100. ROĐENDAN I prvi drniški balun stigao je iz Praga: donio ga je mladi student Vjekoslav Milić- Šindilj; Drnišani su govorili nogometašima pionirima kako bi im bilo bolje uzeti motiku u ruke!

I prvi drniški balun stigao je iz Praga: donio ga je mladi student Vjekoslav Milić- Šindilj; Drnišani su govorili nogometašima pionirima kako bi im bilo bolje uzeti motiku u ruke!
Ova 2019. godina je godina velikog slavlja i jubileja drniškog sporta, jer je 1919. u Drnišu osnovan prvi sports...
I prvi drniški balun stigao je iz Praga: donio ga je mladi student Vjekoslav Milić- Šindilj; Drnišani su govorili nogometašima pionirima kako bi im bilo bolje uzeti motiku u ruke!