StoryEditorOCM
Nogometnogometni izbori

Josip Bulat izabran za predsjednika Nogometnog saveza Šibensko- kninske županije; Kulušić obećao pomoć HNS-a klubovima

16. prosinca 2018. - 12:48

Josip Bulat, predsjednik Nadzornog odbora HNK Šibenika, izabran je i za predsjednika Nogometnog saveza Šibensko- kninske županije. Bulatova kandidatura za tu funkciju bila je jedina i dobio je podršku svih 18 klubova u županiji. Za dopredsjednike Županijskog saveza izabrani su Mario Paić, Ante Rakić, Marin Mikšić i Mate Skorić. Član Skupštine HNS-a iz Šibensko- kninske županije bit će Ante Kulušić, jednako kao i član Izvršnog odbora HNS-a.

Inače, izbori u Nogometnom savezu Šibensko- kninske županije provedeni su zbog toga što je Željko Dulibić prije nešto više od godinu dana podnio ostavku na mjesto predsjednika. Podsjetimo, Dulibić nije mogao podnijeti pritisak javnost nakon što je šibensko- kninski Nogometni savez dao podršku Davoru Šukeru u borbi za predsjedničko mjesto HNS-a s Dariom Šimićem. Od tada je Dulibića mijenjao Mladen Bukarica, najstariji među dopredsjednicima Saveza.

- Preuzeo sam časnu zadaću i glavni cilj će mi biti podržavati rad svih naših klubova. Odgovornost je velika, no ja od nje ne bježim. Držim da je rad Saveza i do sada bio dobar, ali da će ubuduće biti još i bolji. Nastojat ćemo se što više međusobno približiti, komunicirati... Evo, kao predsjednik HNK Šibenika, nositelja kvalitete u županiji, nastojat ćemo gostovati i igrati prijateljske utakmice kod svih naših klubova- kazao je Josip Bulat.

Jedna od glavnih zadaća novog predsjednika bit će jačanje Županijske nogometne lige:
- Iskreno, da se u natjecanje nisu uključili Šibenik 2 i Zagora 2 liga vjerojatno ne bi bila ni održana. Naša namjera je da liga opstane i da bude jača. U tom smislu inicirat ćemo revitalizaciju klubova na dijelu otoka Murtera, Rogoznice i Primoštena. Možda ponovnu aktivaciju Krke ili SOŠK-a. No, tu važnu ulogu moraju odigrati i ljudi iz lokalnih sredina odakle dolaze ti klubovi- rekao je novi predsjednik Županijskog nogometnog saveza.

On tvrdi kako je potpora iz centrale HNS-a neupitna i kako će Savez sigurno pomagati klubove na terenu:
- I tu lokalna zajednica morati reagirati i napraviti projekte kojima će kandidirati za sredstva HNS-a- upozorava Bulat.

Da bi novca za izgradnju nogometne infrastrukture u lokalnim sredinama moglo biti najavio je i Ante Kulušić, dopredsjednik HNS-a, koji je nazočio izbornoj skupštini:

- HNS je u infrastrkuturu i pomoć županijskim nogometni savezima u 2018. godini izdvojio oko 40 milijuna kuna. U toj masi je i nova za postavljanje reflektora na igralištu s umjetnom travom na Šubićevcu. Dogodine je u planu ulaganje dodatnih od 15 do 18 milijuna kuna. Tako da će se i klubovi iz naše županije moći javiti na natječaje sa svojim projektima, bez obzira radi li se o travnjacima, tribinama, svlačionicama...- zaključio je Kulušić.

19. travanj 2024 15:48