StoryEditorOCM
Nogometbit će love

Prodavač bronce i dalje obavijen velom tajne, a Ćiro poručuje: Znam, ali neću otkriti...

Piše SN
20. studenog 2018. - 14:15

Tko prodaje brončanu medalju iz Francuske? Je li netko od bivših brončanin upao u financijske probleme? Radi li se o nogometašima ili možda članovima ondašnjeg stručnog stožera? Naime, aukcijska kuća koja prodaje na stranici The Saleroom u ponudi ima brončanu medalju koju je netko od igrača ili članova stručnog stožera nogometne reprezentacije Hrvatske iz 1998. ponudio na prodaju, pišu Sportske novosti.

Naravno, definitivno se radi se o medalji za osvojeno treće mjesto na SP-u u Francuskoj.

Ponuđeno odličje ovako je opisano: "Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Službena medalja za treće mjesto koje je osvojila Hrvatska. Brončana medalja visi o originalnoj vrpci. Proizvođač - Bertoni. Samo je trideset kopija ovakve medalje. U pitanju je apsolutna rijetkost u aukcijskoj prodaji."

Autentičnost ponuđene medalje jamči aukcijska kuća, a početna tražena cijena je 7,5 tisuća eura. Aukcija će se održati 7. i 8. prosinca, a medalju Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj dobit će onaj tko ponudi najviše.

Jučer smo za komentar pitali izbornika generacije 98' Miroslava Ćiru Blaževića.

- Da ti ne bi slučajno rekao tko hoće prodati medalju? Ja znam, ali neću ti reći ha, ha, ha.... Znam ja da si ti diskretan, ali ipak.. Ma šalim se ne, znam tko je medalju dao na aukciju.

Ćiro je bio jako dobro raspoložen.

- Ali sad baš tražim svoju medalju jer već jedan kupac iz Kanade daje 50 tisuća eura! Ima milijun hrvatskih domoljuba koji bi to kupili.

Hoćete li mu onda prodati svoju?

- Neću, ja čekam ponudu od 100 tisuća eura!

Vatreni u Francuskoj:

Dražen Ladić

Petar Krpan

Anthony Šerić

Igor Štimac

Goran Jurić

Slaven Bilić

Aljoša Asanović

Robert Prosinečki

Davor Šuker

Zvonimir Boban

Silvio Marić

Marijan Mrmić

Mario Stanić

Zvonimir Soldo

Igor Tudor

Ardian Kozniku

Robert Jarni

Zoran Mamić

Goran Vlaović

Dario Šimić

Krunoslav Jurčić

Vladimir Vasilj

Izbornik Miroslav Blažević

Stožer: Branko Ivanković, Ivan Katalinić, Marijan Vlak, Luka Radman, dr. Mladen Ćepulić, dr. Boris Nemec, Tomislav Vrbnjak, Bojan Radanović, Željko Mesić, Mladen Pilčić, Zorislav Srebrić, Darko Tironi

* dr. Mladen Ćepulić i tadašnji glasnogovornik Darko Tironi nisu više živi

16. travanj 2024 18:57