StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik je jesenski prvak; Prvu pobjedu "narančastih" na Maksimiru donijeli Kendeš i Celić (FOTO)

17. studenog 2018. - 23:23

Šibenik je jesenski prvak Druge lige! „Narančasti" su tu neslužbenu titulu uzeli pobjedivši u izravnom obračunu drugu momčad Dinama na Hitrec-Kacijanu.

Veliko gostujuće slavlje Šibenčanima su donijeli Vice Kendeš i Luka Celić. Prvi je, kao Perkovićev džoker s klupe, prije pogotka u 81. minuti prošao trojicu „modrih" i povratnom loptom pronašao Celića, koji na prvoj stativi zakucava za pobjedu.

Dinamo je bio bolji u prvom, a Šibenik u drugom poluvremenu. Jedine konkretne prilike u prvih 45 minuta stvorili su mladi dinamovci. A sve je šanse Zagrepčana kreirao Leon Šipoš.

U petoj je minuti izašao sam na vratara Labrovića, no mladi je šibenski reprezentativac osujetio namjeru napadača „modrih". Šipoš je u 30. minuti bio u ulozi asistenta. Uzeo je loptu na centru, pretrčao Pandžu i ubacio za Bagarića, koji u padu puca pokraj gola. Osam minuta poslije Šipoš je ponovno u situaciji „jedan na jedan" s Labrovićem. Dinamova „devetka" pobjegla je šibenskim stoperima nakon što ga je fino uposlio Plantak. Ovoga puta puca pokraj gola.

Već u prvim minutama drugog poluvremena vidjelo se da je Šibenik življi. Prva klasična prijetnja „narančastih" donijela je i prvu dvojbenu situaciju na utakmici. Maleš je u 63. minuti došao do lopte prije Dinamova vratara Jurica. U tom je trenutku došlo i do kontakta u kaznenom prostoru, ali sudac Linić nije dosudio jedanaesterac.

Dvije minute poslije Čuić je neoprezno vraćao loptu svome vrataru. Osjetio je to Prince, koji ju je presjekao, no nije uspio realizirati kolosalnu šibensku šansu.

Šibenik je preuzeo kontrolu igre i dizao pritisak kako se utakmica bližila kraju. U 73. minuti je Kendeš ušao s loptom u Dinamov šesnaesterac, napravio fini dribling. Ipak, u posljednji trenutak ga blokiraju domaći braniči. Mogao se razigrani Kendeš upisati i u strijelce te podebljati vodstvo u sudačkoj nadoknadi, ali je njegov silovit udarac u bliži kut pročitao vratar Juric.

DINAMO II - ŠIBENIK 0:1 (0:0)

ZAGREB- Stadion Hitrec-Kacijan. Gledatelja 250. Sudac: Marko Linić (Rijeka) - 7.Strijelac: 0:1 Celić (81). Najbolji igrač: Luka Celić (Šibenik).

DINAMO II: Juric (5,5), Barišić (5,5), Gogić (5), Gjira (6) (od 80. Knežević -), Ćalušić (5,5), Čuić (5), Bagarić (6) (od 67. Kim -), Plantak (6), Cekici (5,5), Ćuže (5,5), Šipoš (5,5).

ŠIBENIK: Labrović (7), Blaić (6,5), Pandža (6), Vukorepa (6,5), Musa (6,5), Roca (7), Celić (7,5), Kukec (6) (od 63. Kendeš 7,5), Antunović (6) (od 75. Barišić -), Maleš (6), Prince (7) (od 89. Fuštin -).

16. travanj 2024 09:43