StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenčani bi pobjedom u Maksimiru osigurali titulu jesenskog prvaka: "Narančasti" na Dinamo idu bez Bulata, ali ih u Zagrebu čeka drugi reprezentativac

16. studenog 2018. - 13:54

Nogometaši Šibenika iz kola u kolo plove iz derbija u derbi. Minule subote su riješili "rebus Varaždin" i pobjegli najvećim konkrentima za promociju u 1.HNL na finih pet bodova. Ove subote "narančasti" gostuju u Maksimiru kod lidera 2.HNL Dinama 2. Međutim, "plavi" su samo formalni lideri, budući da ne smiju u viši rang natjecanja.

No, to ne znači da je utakmica s Dinamom 2 nevažna. Dapače. Eventualnom pobjedom Šibenik bi osigurao titulu jesenskog prvaka. Ni bod ne bi bio loš, jer bi momcima trenera Borimira Perkovića ostavio mogućnost da ponesu tu laskavu titulu, budući da ih iduće subote čeka zaostala utakmica 9. kola u Dugopolju.

Čini se kako bi Perković i bodom bio zadovoljan u maksimirkoj šumi, mjestu gdje su Šibenčani uglavnom loše prolazili. Da budemo precizni, otkako je HNL-a nikad nisu pobijedili, bez obzira o kojoj momčadi Dinama se radilo:

- Čujte, ja se držim one da je na gostovanjima važno ne gubiti utakmice. A što se tiče titule jesenskog prvaka, naravno da bi je bilo lijepo ponijeti- govori trener "narančastih".

Nešto optimističniji od svog "šefa" je iskusni Davor Kukec, najbolji asistent Šibenika, koji je zaliječio ozljedu koljena i spreman dočekuje subotnji derbi u Zagrebu:

- Uvijek je lijepo igrati protiv Dinama. Neće nam biti lako, ali Šibenik ove godine igra najbolji nogomet. Koga god da trener postavi u ekipu, igra dobro i tu se vidi kvalitet naše momčad. Svaka čast Dinamu, ali držim kako je Šibenik kvalitetnija i iskusnija momčad. Želimo se u Maksimiru postaviti kao favoriti i uzeti sva tri boda- ističe Kukec.

Šibenik u Zagreb ide u dobrom tonusu, s četiri pobjede u nizu i odličnom atmosferom u svlačionici. Sve to je zalog za optimizam. Trener Perković kuca u drvo, jer su mu svi igrači zdravi. Neće moći računati jedino na veznjaka Marka Bulata, koji je s U19 reprezentacijom u Češkoj. Zato ga u Zagrebu čeka drugi Šibenikov reprezentativac vratar Nediljko Labrović, član U20 izabrane vrste:

- Labrović je branio u srijedu, u normalnom je ritmu. Nije bio ovaj tjedan s nama, ali sve informacije koje imamo govore da je O.K.- referirao je Prković, koji vjerojatno neće puno mijenjati sastav koji je svladao Varaždin.

Utakmica Dinamo 2- Šibenik igra se u subotu u 13,30 sati na pomoćnom maksimirskom igralištu Hitrec- Kacian, uz izravan prijenos na HNTV-u.

17. travanj 2024 15:42