StoryEditorOCM
NogometNogomet

Drugoligaški derbi: Šibenik ima priliku pobjeći Varaždinu na pet bodova; Karačić sjeda na "krivu" klupu i nada se da neće pobrati zvižduke

9. studenog 2018. - 14:13

Na Šubićevcu ozbiljno miriše na Prvu ligu. Ne samo zbog nedavne utakmice s Hajdukom, ili subotnje u kojoj se sastaju dvije stare prvoligaške utvrde Šibenik i Varaždin. Puno više zbog stanja na tablici na kojoj Šibenik bježi najozbiljnijim konkurentima Varaždincima dva boda, uz utakmica manje. Kao i zbog činjenice što "narančasti" igraju i izgledaju vrlo dobro u posljednje vrijeme. Momčad trenera Borimira Perkovića ima tri pobjede u nizu, dok su na svom travnjaku slavili u zadnje četiri utakmice.

- Zdravi smo kao momčad i to me jako veseli- kazao je nedavno Perković.

A jesu li "narančasti" doista "zdravi" i spremni pobjeći Varaždincima na čak pet bodova prednosti pred kraj jesenskog dijela prvenstva vidjet će se u subotu u istinskom derbiju 2.HNL kada "krojači" stižu na Šubićevac:

- Varaždin od početka prvenstva ističe prvoligaške ambicije. Rekao bih da one nisu neutemeljene. Naime, Varaždinci u svojim redovima 10-12 provjerenih igrača prvoligaškog lalibra. Cijenimo i poštujemo Varaždin, no držim da smo u ovom momentu u boljoj poziciji od njih. Kako psihološki, tako i što se tiče same igračke forme. Sve ćemo napraviti da to i iskoristimo u međusobnom srazu. Idemo na pobjedu, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi na terenu- ističe trener Šibenika.

On praktički može računati na sve igrače. No, o sastavu još nije odlučio jer se nekolicina žali na sitne ozljede koje su posljedica žestokog ritma iz kojeg je Šibenik tek izašao:

- Trebaju nam samo 100 posto spremni igrači i takve ću koristiti- poručio je Perković.

Varaždincima pak nedostaju dva standardna igrača iz zadnje linije- Perković i Senić. Međutim, trener "narančastih" podvlači drugu dvojicu- dobro znana lica iz 1.HNL:

- Jertec i Benko su najbolji igrači Varaždina i na njih ćemo morati posebno pripaziti- zaključio je strateg Šibenika.

A navijači Šibenika jednoglasni su u ocjeni kako je Varaždin najveće pojačanje dobio prije 20-ak dana kada je na njihovu klupu sjeo Branko Karačić. Čovjek koji je kao trener Šibenika potpisao najveće uspjehe "narančastih" otkako je HNL-a. Karačić će u subotu sjediti na "krivoj" klupi na Šubićevcu:

- Teško mi je i kazati da sam na suprotnoj strani. Za Šibenik me vežu fantastične uspomene. Osvojili smo četvrto mjesto u prvenstvu, igrali Europsku ligu i finale Kupa s Hajdukom 2010. godine. Uf, kako mi je žao što nismo podigli Rabuzinovo sunce u Šibeniku- prisjetio se Karačić.

Međutim, sada se treba prešaltati na drugoligaški derbi:
- Očekujem tešku, ali zanimljivu utakmicu. Vjerujem da će biti pun stadion, dosta Funcuta... I nadam se da neću doživjeti zvužduke. Naš cilj je napraviti dobru igru i nadati se da će nas poslužiti rezultat- govori trener Varaždina, koji i dalje tvrdi kako je njegova momčad glavni favorit za ulazak u 1.HNL:
-

Mi ćemo se sigurno kvalitetno pojačati u zimskoj stanci. Bez obzira kako završi jesenski dio prvenstva, uvjeren sam da će Varaždin na proljeće prvi presjeći ciljnu vrpcu- optimist je Karačić.

Utakmica Šibenik- Varaždin igra se u subotu u 13 sati, uz izravan prijenos na HNTV-u.

16. travanj 2024 15:09