StoryEditorOCM
NogometNogomet

Marko Bulat donio pobjedu "šarenom" Šibeniku; "Narančasti" pobjegli Varaždinu uoči derbija na Šubićevcu

4. studenog 2018. - 17:37

Nije iscrpljujuća utakmica osmine finala Kupa s Hajdukom ispraznila akumulatore igrača Šibenika. Naročito ne najmlađeg, 17- godišnjeg Marka Bulata koji je u Kustošiji postigao pobjedonosni gol za "narančaste". U 39. minuti Bulat je izašao u sebi svojstven presing, uzeo loptu stoperu Kustošije, izašao "oči u oči" s Vladićem i poentirao.

Tako je Bulat još jednom potvrdio da brojni stručnjaci s paravom tvrde kako se radi o jednom od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Inače, ovo je Bulatu drugi pogodak u dvije utakmice. Njime je Šibeniku donio tri vrlo važna boda i treću uzastopnu pobjedu, kojim su glavnom konkurentu za ulazak u 1.HNL Varaždinu pobjegli na dva razlike (uz utakmicu manje) uoči međusobnog dvoboja u idućem kolu na Šubićevcu.

Pobjeda "narančastih" u zagrebačkom kvartu dodatno dobija na važnosti ako se zna da tamo trener Borimir Perković što zbog kartona, što zbog ozljeda, nije mogao računati na dvojicu važih igrača (Pecolaj, Kukec). Također, neki su poput Kendeša, Princea i Pandže osjećali posljedice gustog ritma, pa ih je Perković ostavio na klupi.

U drugom poluvremnu je Šibenik ipak malo okopnio energetski, međutim na teškom terenu su uspjeli sačuvati vrijednu pobjedu.

Kustošija- Šibenik 0:1 (0:1)

ZAGREB- Igralište Kustošije. Gledatelja 200. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav). Strijelac: 0:1 Bulat (38.). Najbolji igrač: Marko Bulat (Šibenik).

Kustošija:Vladić, Golubović, Pavković, Šimunić, Vragolović, Kolega, Kovačić (od 81. Dunić), Šušković, Plazonja (od 46. Čakarun), Biškup, Ljubanović (od 73. Sabolović).

Šibenik: Labrović, Blaić (od 63. Prince), Vukorepa, Roca (od 75. Stanić), Musa, Barišić, Bulat (od 59. Pandža), Maleš, Celić, Okechukwu, Antunović.

25. travanj 2024 12:10