treća hnl jug Veliki preokret u Unešiću: Sinjani ostali bez pobjede u posljednjoj minuti utakmice

treća hnl jug

Tko će kome nego svoj svome, staro je pravilo koje je i ovaj put potvrđeno. Naime, u posljednjem napadu Zagore, u sudačkom vremenu, Slugan je izveo korner, a u skoku je najviši bio Željko Sablić i svojim Sinjanima je glavom zakucao ispod grede za izjednačenje na 2:2.

Svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu, kada se Junak nakon „bunkerice“ u prvom poluvremenu u potpunosti otvorio i stvorio nekoliko prigoda, preko Botice, Andrića i Vardića, iz kojih se obično postižu golovi.

Junak je poveo u 70 minuti, kada je Bašić-Šiško glavom loptu ubacio u mrežu, nakon „zbunjoze“ u obrani Zagore. Na 0:2 povisio je Tuta, kada je u 77 minuti uputio centaršut pred gol Bulata i ni kriv ni dužan – postigao gol.

Kada se dobro popunjene tribine Borovišta počele prazniti, priznavši pobjedu lideru iz Sinja, odjednom je učinjen zaokret. Rušenje Barade u šesnaestercu sudac Erceg je dosudio kazneni udarac kojega je Slugan pretvorio siguran pogodak smanjivši vodstvo gostiju.

I u posljednjem napadu Zagore, usljedio je već opisani, izjednačujući pogoda Sablića, kojim: „ svi Junaci mukom zamukoše a Zagorom se pisma zaori“


Zagora – Junak 2:2 (0 : 0)

Unešić- Igralište Borovište, Gledatelja 500, Sudac : Mateo Erceg (Pristeg) – 7, Strijelci: 0:1 Bašić- Šiško (70), 0:2 Tuta (77), 1:2 Slugan (83) 11m, 2:2 Sablić (90+3) golovi postižu.

Najbolji igrač: Željko Sablić ( Zagora)

Zagora: Bulat (6), Vuković (7)( od 44 Barada (6.5), Slugan (7), Jurišić (6.5), Rajčič (7.5), Čaleta (7), Vučemilović (6.5), F. Bitunjac (6.5), B. Bitunjac (6.5), Malčić (7), Sablić (8)

Junak: Ćurković (6.5), S. Barač (6.5), Bašić- Šiško (7.5), Marunica (7), M. Barač (6.5), Katuša (7), Vuleta (6.5)( od 60 Tuta 7), Andrić (7), Vardić (7), Botica (6.5), Puljić (7).

Naslovnica Nogomet

Najčitanije