StoryEditorOCM
NogometRiječ trenera

Vulić: Najvažnije je bilo proći; Perković: Vidjet ćete gdje će Bulat igrati za koju sezonu

31. listopada 2018. - 20:24

Zoran Vulić, trener Hajduka bio je sretan poslije prolaza u četvrfinale Kupa:

- Po tko zna koji put na Šubićevcu se ponavlja povijest u Kupu. Nikad nije lako igrati u Šibeniku. Imali smo puno prigoda, bili smo kvalitetniji, ali balun jednostavno nije htio u branku- kazao je Vulić.

Statistika kaže da je Hajduk imao 33 udarca prema vratima Šibenika:

- Žao mi je što smo se istrošili, jer nas u nedjelju čeka nova važna utakmica. No, u Kupu je najvažnije proći, bez obzira je li to u 90 minuta, u produžetku ili na penale.

Stanko Jurić se pokazao kao igrač odluke:

- Stanko igra dobro, diže se. Na koncu, bio je igrač odluke i čestitam mu. On je momak koji daje sve od sebe i on je put kakve karakterne momke trebamo u momčadi.

Vulić je podvukao još jednog karakternog igrača:

- Volio bih imati u momčadi 11 igrača poput Juranovića, koji će uvijek natopiti svoj dres.

Trener Hajduka skinuo je kapu Šibeniku:

- Šibenčanima svaka čast, dali su sve od sebe. Od srca im želim povratak u 1.HNL. Na Šubićevcu je prava nogometna atmosfera i Dalmacija kakvu volimo, premda ponekad neka riječ i prijeđe granicu.

U redovima Šibenika istaknula su se dvojica igrača- vratar Labrović i mladi veznjak Bulat:

- Bulat je odličan igrač, talentiran, rekao bih da je on budućnost hrvatskog nogometa, a ne samo šibenskog. O golmanu Labroviću što reći. Obranio je nešto što ne bi ni puno veći vratari- zaključio je Vulić uz čestitke i svojim i Šibenikovim momcima.

Trener Šibenika Borimir Perković izrazio je žaljenje što je njegova momčad primila golove u samoj završnici drugog poluvremena i drugog produžetka:

- Šteta, to više što praktički 60 minuta imali igrača manje. Utakmica je bila baš onakva kako smo predviđali. Hajduk je imao posjed, ali mi smo taktički napravili odličan posao. Ni u jednom renutku nismo bili u podređenom položaju. Mogu samo pohvaliti svoje igrače i reći im bravo.

Svi su se složili kako su Bulat i Labrović veliki potencijali:

- Što se Marka Bulata tiče, zapamtite to ime, jer vidjet ćete gdje će igrati za koju sezonu. On je možda najveći potencijal u Hrvatskoj. Premda je riječ o 17- godišnjaku, mene boli glava kad nema Bulata. Labrović je takošer veliki potencijal.

Poraz u završnici je uvijek neugodan:

- Je, ali vjerujem da ćemo izvući pouke, da ćemo psihološki ojačati i da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve jači, odnosno da ćemo biti pravi kao u zadnje vrijeme- zaključio je Perković.

19. travanj 2024 03:27