StoryEditorOCM
NogometPale i Sesvete

Nogometaši Šibenika vezali dvije pobjede na Šubićevcu; Josip Maleš opet bio čovjek odluke

30. rujna 2018. - 21:30

"Narančasti" su srušili neugodnu tradiciju po kojoj su rijetko pobjeđivali u dvije uzastopne utakmice na Šubićevcu. Što je još važnije, učvrstili su se na drugom mjestu ne dozvolivši Varaždinu da poveća prednost.

Za razliku od prethodne tri utakmice na Šubićevcu, ovaj put su se Šibenčani postavili domaćinski, ili od početka su stavili igru pod svoju kontrolu. U prvih 10 minuta izveli su pet kornera, no bez konkretnog učinka. Prvu ozbiljniju prijetnju gostujućem vrataru Susšku uputio je bivši igrač Sesveta Antunović, ali je zamalo promašio cilj. U 18. minuti Maleš iz neposredne blizine gađa Suška, isto kao i Prince četiri minute kasnije, samo iz kudikamo izglednije pozicije.

Nisu ni gosti bili bezopasni. Čak četiri puta prijetio je Bjelokošćanin Dago. U tri navrata je bio neprecizan, a jednom se istaknuo golman Šibenika Labrović.

Obostrano otvoreno započelo je drugo poluvrijeme. Dvije dobre situacije "uprskao" je Kukec. Mogao je i Bulat bolje glavom reagirati na upotrebljiv centaršut Maleša. S druge strane, opet je opasan bio Dago, ali je Blaić otklonio prijetnju. Konačno, stigao je i pogodak. Udarac iz kuta izveo je Kukec, na prvoj vratnici najviši je bio Maleš i svladao Suška.

Veselili su se gosti u 71. minuti izjednačujućem pogotku, ali kratko, jer je pomoćni sudac Kraljević podigao zastavicu i označio zaleđe.

Pokušavale su Sesvete poravnati, međutim Šibenik je dosta dobro stajao na terenu i nije dozvolio momcima iz predgrađa Zagreba da ozbiljnije ugroze Labrovića. Stoga je po završetku utakmice iz domaće svlačionice mogla poteći pjesma "Ti jedini, ti najbolji- Šibeniče".

U idućem kolu, Šibenik gostuje u Bijelom Brdu kod novog drugoligaša BSK-a. Ta utakmica igra se u nedjelju, 7. listopada.

Šibenik- Sesvete 1:0 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 400. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) – 6,5. Strijelac: 1:0 Maleš (58.). Najbolji igrač: Josip Maleš (Šibenik).

Šibenik: Labrović (6,5), Pecolaj (6) (od 63. Stanić 6,5), Vukorepa (7), Roca (6,5), Blaić (6,5), Bulat (6), Celić (6,5), Kukec (6), Antunović (6,5), Maleš (7) (od 86. Okechukwu -), Prince (6) (od 71. Kendeš -).

Sesvete: Sušak (6,5), Mikulić (5,5), Joković (5,5), Jelić (5,5), Majcenić (5,5), Brezina (5), Ćosić (5,5) (od 83. Dodig -), Jovičević (5) (od 74. Topuzović -), Tolić (5,5), Dago (6,5), Vasilj (5).

19. travanj 2024 18:09