StoryEditorOCM
NogometJUNAK ŠUBIĆEVCA

Sinjski vratar Nediljko Labrović donio je Šibenčanima derbi sa Splićanima: Idemo na pobjedu protiv Hajduka, pa što nam Bog da!

28. rujna 2018. - 13:46

Ako želiš uspjeh, dovedi Labrovića! Taj moto očito dobro funkcionira na Šubićevcu. Ili, ne tako davno nogometaši Šibenika imali su dobre rezultate i finu igru dok ih je s klupe vodio sinjski trener Mirko Labrović. Trenutačno, vrlo dobar posao na Šubićevcu radi 18-godišnji Nediljko Labrović, koji je ljetos stigao iz sinjskog Junaka.

A bilo je dosta skepse oko angažmana 18-godišnjeg vratara, bez drugoligaškog iskustva. Međutim, stasiti Glavičanin demantirao je "nevjerne Tome" u tri prvenstvene i jednoj Kup utakmici, koliko je odradio među vratnicama Šibenika.

Bio je igrač utakmice u Sigetu, gdje su "narančasti" odigrali 1:1 s Hrvatskim dragovoljcem. Naposljetku, briljirao je u srijedu u šesnaestini finala Kupa u Senju, gdje su Šibenčani, nakon izvođenja jedanaesteraca, izbacili domaći Nehaj. Labrović je u raspucavanju s bijele točke obranio dva udarca domaćih igrača. I prije toga je s nekoliko intervencija omogućio Šibeniku da se uopće dovuče do "ruleta".

– Ah, to je samo moj posao i ja sam ga odradio kako sam najbolje znao. Naravno da sam zadovoljan kako sam branio. Međutim, mogao sam i primiti golove iz ta dva-tri opasna udarca Senjana, pa bi se onda govorilo kako ih nisam obranio. Takva je sudbina vratara – kaže Labrović.

Ipak, nije lako obraniti dva od četiri jedanaesterca. Pitali smo Labrovića ima li neki poseban recept za udarce s 11 metara.
– Uvijek se oko toga savjetujem s trenerom vratara. No, Nehaj je ekipa koja je nepoznanica, jasno da nismo znali kako pucaju njihovi igrači. U tom slučaju se prepustim svojim osjećajima. Imam neki svoj način branjenja i za sada mi dobro ide, da kucnem u drvo – govori mladi čuvar mreže Šibenika.

Labrović je najzaslužniji što će Šibenik u osmini finala Kupa ima prigodu odigrati još jedan derbi s Hajdukom na Šubićevcu. Premda je do te utakmice više od mjesec dana (31. listopada), o njoj se već uvelike govori po šibenskim kalama i kafićima.

– Točno je da je još dugo do te utakmice, međutim uvjeren sam da će Šibenik kontra Hajduka pokazati odličnu utakmicu. Istrčat ćemo s puno borbenosti i žara, ostavit ćemo srce na terenu, pa što Bog da. Jasno da očekujemo pozitivan rezultat – najavljuje Labrović Kup utakmicu s "bijelima".

No, trenutačno je u fokusu momčadi trenera Borimira Perkovića prvenstvena utakmica sa Sesvetama, koja je na rasporedu u nedjelju, u 17 sati, na Šubićevcu. U prošlom kolu Šibenik je, svladavši Solin, došao do prve pobjede na svom terenu. Labroviću smo servirali podatak kako je Šibenik rijetko pobjeđivao dva puta zaredom kada je imao dvije vezane utakmice na Šubićevcu.

– Statistika je tu da se ruši. Vjerujem u našu ekipu. Vjerujemo i mi sami u sebe. Atmosfera u momčadi je odlična i takav pristup i zajednički duh daje rezultate. Stoga se nadam još jednoj pobjedi na Šubićevcu – veli šibenska "jedinica", koja je tu poziciju čvrsto prigrlila nakon ozljede Lovre Rogića.

– Lovre se oporavio i bio na klupi protiv Nehaja. Mi smo zdrava konkurencija i cimeri. Na nama je da radimo, a trener će odlučiti tko će braniti – zaključio je Labrović.

26. travanj 2024 19:09