StoryEditorOCM
NogometNogomet

Perica Šare odlučio objesiti kopačke o klin- Šibenik s njim raskinuo ugovor

25. rujna 2018. - 13:39

Osim što su morali razmišljati o gostovanju kod Nehaja u Senju u šesnaestini finala Kupa Hrvatske (srijeda, 15,30 sati), na Šubićevcu su ovih dana rješavali i "gordijski čvor" koji se zapetljao oko 26- godišnjeg braniča Perice Šare.

I ono o čemu se neslužbeno šuškalo proteklih dana dobilo je i službeni epilog. Perica Šare odlučio je da se više neće baviti nogometom, odnosno da će objesiti kopačke o klin. U skladu s tim, HNK Šibenik je raskinuo ugovor sa Šarom na igračev zahtjev. Kako doznajemo, Šare je s nogometom odlučio raskrstiti iz osobnih razloga, ne radi se ni o kakvoj bolesti.

Inače, Šare je posljednju utakmicu za Šibenik odigrao protiv Međimurja na Šubićevcu (2:2) kada je bio izuravni krivac za oba gola Čakovčana. Nakon toga praktički više nije ni trenirao niti je bio u konkurenciji za iduće dvije utakmice s Hrvatskim dragovoljcem i Solinom. O raskidu ugorova sa Šarom govorio je Ivan Bulat, sportski direktor HNK Šibenika:

- U zadnja dva- tri mjeseca primijetili smo da Šare nije onaj pravi, kakvog ga znamo iz prethodnih sezona. Jednostavno, nije kvalitetno trenirao, nije dobro reagirao na utakmicama. Pokušali smo nekoliko puta s njim razgovarati kako bismo detektirali problem. U zadnjem razgovoru nam je priopćio kako je donio odluku da se više neće baviti nogometom, odnosno da je došlo do zasićenja. Ispoštovali smo njegovu odluku i raskinuli ugovor na njegovu želju. Rspektiramo Šarinu odluku i želimo mu puno sreće u životu. Očito, to neće biti u nogometu, budući da nam je kazao kako se više ne vidi u tom sportu, niti kao igrač, niti kao trener- kazao je Bulat o Šari, koji je za Šibenik odigrao stotinjak utakmica.

Raskidom ugovora sa Šarom, trener Borimir Perković izgubio je polivalentnog igrača koji je jednako kvalitetno mogao pokrivati pozicije stopera i braniča. Zbog Šarinog odlaska, lako je moguće da se u najavljenoj dodatnoj zimskoj selekciji igračkog kadra posegne za jednim brzim stoperom.

19. travanj 2024 17:06