StoryEditorOCM
NogometSolin na Šubićevcu

Je li vrijeme za prvu pobjedu na domaćem terenu? Nova oružja u napadu "narančastih" bit će Kendeš i Antunović

20. rujna 2018. - 14:57

Nogometaši Šibenika još ne znaju za pobjedu na Šubićevcu u tekućoj drugoligaškoj sezoni. U prve dvije domaće utakmice s Osijekom 2 i Međimurjem odigrali su 2:2, s time da su oba puta "prespavali" prvo poluvrijeme i stizali do boda nakon minusa od 0:2. Prosipanje bodova "narančastih", iskoristio je Varaždin koji ima stopostotni učinak i bježi Šibenčanima već šest bodova. Momčad trenera Borimira Perkovića prigodu zaprvu pobjedu na svom terenu i priključak sa samim vrhom ima u drugoligaškom derbiju u petak, kada im na Šubićevac stiže susjed Solin:

Dosta smo razgovarali o tim slabijim ulascima u utakmice. Pripisao bih to početku prvenstva i činjenici da još nismo postigli pravu radnu temperaturu. Nadam se kako će sve u idućim kolima doći na svoje. Inače, cijeli tjedan smo se dobro spremali za utakmicu sa Solinjanima i vjerujem da konačno na svom travnjaku možemo uzeti puni plijen- veli Nediljko Labrović, mladi vratar Šibenik.

Taj 19- godišnji Sinjanin, koji je ljetos iz Junaka stigao na Šubićevac, izvrsno je branio u prošlom kolu u Sigetu gdje je Šibenik odigrao 1:1 protiv Hrvatskog dragovoljca. Ili, uspješno je zamijenio ozlijeđenog, četiri godine starijeg, Lovru Rogića, koji je briljirao u jedinoj dosadašnjoj Šibenikovoj prvenstvenoj pobjedi- onoj u zadarskim Stanovima. Dakle, čini se kako je Šibenik ljetos pogodio angažmanom dvojca mladih dalmatinskih vratara:

- Na nama je da vrijedno radimo, a trener će odlučiti tko će braniti. Inače, Rogiću želim što brži oporavak- govori Labrović koji će čuvati Šibenikovu mrežu i kontra Solina.

Trener Šibenika Borimir Perković drži kako su njegovi "narančasti" kvalitetniji od "plavih" s Jadra:

Ne dvojim da je kvaliteta na našoj strani, međutim to treba pokazati i na terenu. Gledao sam Solin i vidio da je to ekipa koja je spremna bacati se na glavu. Očekujem da će na Šubićevac doći s namjerom da se brane i čekaju prigodu iz kontre ili prekida. U svakom slučaju, neće nam biti lako- kazao je Perković.

Šibenčani i ove sezone iskazuju lanjsku boljku- neefikasnost. U anale će ući Okechukwuov promašaj s pola metra protiv Međimurja. No, ni ostali njegovi kolege iz vrha napada nisu pokazali učinkovitost. Stoga se Perković veseli angažmanu Vice Kendeša i povratku u stroj ozlijeđenog Ivana Antunovića. No, pitanje je u kojoj mjeri će Kendeš i Antunović participirati protiv Solina:

Svi se nadamo da ćemo s njima dvojicom u napadu popraviti segment realizacije. Odnosno, da ćemo početi zabijati šanse koje kreiramo. Svakako, veseli nas širina koju su nam oni dali u igri prema naprijed- zaključio je trener Šibenika.

Utakmica Šibenik- Solin počinje u 18 sati.

18. travanj 2024 19:19