StoryEditorOCM
Nogometkreće druga hnl

Šibenski novi pokušaj: glavni rivali ‘narančastima’ bit će iskustvom pojačani Varaždin i vrlo solidan sastav  Sesveta

24. kolovoza 2018. - 11:15

Konačno smo dočekali i start Druge nogometne lige! Nikad toliko dugo, kao ovog ljeta, nisu mirovali drugoligaški travnjaci. Što zbog Svjetskog prvenstva, što zbog neuspjelog širenja lige sa dvanaest na šesnaest klubova. Ideja ljudi u HNS-u je, kao i obično, propala zbog licenci.

Makar, nema baš pretjerane logike u tome da je vinkovačka Cibalia lani imala licencu za prvu, a danas nema ni za drugu ligu. Slična se situacija dogodila i sa Splitom.

U takvim su se okolnostima u HNS-u odlučili na ligu 14. U niži je rang, ne računajući bivšeg prvoligaša Cibaliju, potonuo tek posljednjeplasirani Novigrad. Novi su drugoligaši postali povratnici Zadar i Međimurje, te BSK Bijelo Brdo i druga momčad Osijeka.

Dalmaciju će, tako, u novoj sezoni predstavljati pet klubova: Šibenik, Dugopolje, Solin, Hajduk II i Zadar. Jednak je broj klubova i iz zagrebačkog “prstena” (Hrvatski dragovoljac, Sesvete, Lučko, Kustošija, Dinamo II). Dva su “Slavonca” (Osijek II i BSK) i dva “Zagorca” (Međimurje, Varaždin).

Nije teško primijetiti da se iz sezone u sezonu povećava broj drugih momčadi hrvatskih prvoligaša (Hajduk, Osijek, Dinamo), a samim time i smanjuje konkurencija onima - doduše rijetkima - što imaju prvoligaške ambicije.
Većina onih, koji prate Drugu ligu, slažu se da će se putnici za viši rang odlučivati u trokutu Varaždin - Sesvete - Šibenik. Varaždinci u tom trolistu imaju “pole position”, s obzirom da im momčad vrvi od bivših prvoligaških zvijezda (Benko, Brezovec, Jertec...).

O sesvetskim ambicijama dovoljno govori to što su uvijek pri vrhu, ali nikad na njemu.
Na Šubićevcu se, pak, nadaju da će isprati gorak okus prošle sezone. U tome bi im trebali pomoći bivši hajdukovac Boris Pandža, donedavni napadač Lokomotive Ivan Antunović i povratnik iz BiH Zvonimir Blaić.

Natjecanje će danas otvoriti dva dalmatinska ligaša. Zadar će na noge Dragovoljcu u Siget, a Solin će pod reflektorima zaigrati protiv Međimurja u Čakovcu. Treća se utakmica igra u Sesvetama, gdje dolazi Dinamo II.

Dugopolje i Hajduk II će već u prvom kolu, sutra zaigrati jedni kontra drugih. Šibenik nakon punih dvanaest godina otvara sezonu kod kuće. I to, kao i 2006. godine, protiv Osijeka. Nažalost, po navijače “narančastih”, s njihovim drugim sastavom.

Preostali su parovi BSK - Varaždin i Lučko - Kustošija.

25. travanj 2024 15:13