StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenčanima ni četvrta nije bila sreća: E da je nać pravog 'killera'

3. kolovoza 2018. - 13:45

Nogometaši Šibenika ni u četvrtoj pripremnoj utakmici za novu drugoligašku sezonu nisu uspjeli upisati prvu pobjedu. Jasno, izuzmemo li slavlje protiv Zadra nakon izvođenja jedanaesteraca na turniru u Zmijavcima. Podsjetimo, "narančasti" su remizirali s Neretvancem, izgubili od Croatije iz Zmijavaca, da bi u srijedu odigrali 2:2 (0:1) s trećeligašem Primorcem iz Biograda. Strijelci za Šibenik bili su Maleš i Kukec.

Takav učinak nije mogao proći bez crnog i trpkog šibenskog humora na tribinama.
- I od ovih gubimo - kazao nam je jedan od mlađih navijača Šibenika, koji je zakasnio nekih pola sata na utakmicu i stigao u trenutku kada su Biograjci vodili 1:0.

Još oštriji bio je jedan stariji pratitelj "narančastih".
- Lani smo nekako ostali u ligi, ove ćemo teško nastavimo li ovako igrati - čulo se na Šubićevcu.

Protiv Primorca je trener Šibenika Borimir Perković izveo sljedeći sastav. U prvom poluvremenu su zaigrali:
Rogić, Pecolaj, Vukorepa, Pandža, Šare, Bulat, Roca, Kukec, Celić, Okechuku, Prince.

U nastavku je Perković promiješao karte, pa je momčad izgledala ovako: Rogić, Pecolaj (od 68. Musa), Vukorepa (od 68. Banović), Pandža, Blaić, Bulat (od 80. Lokin), Roca, Kukec, Celić (od 58. Banić), Maleš, Prince (od 75. Fuštin).

Vidljivo je da Perković još uvijek dosta "miksa", traži udarni sastav. Zanimljivo, prvi put je jedan od trojice vratara odigrao svih 90 minuta. Ovaj put bio je to Lovre Rogić. Perković još uvijek traži najbolja rješenja na bočnim pozicijama za koje konkuriraju Pecolaj, Blaić, Musa i Šare. Slično je i na krilima. Međutim, posve je jasno kako je Šibenik puno bolje izgledao u drugih 45 minuta kada je Perković u igru ubacio Maleša i Blaića umjesto Okechukwua i Šare.

Budući da je Šibenik već odigrao četiri pripremne utakmice što je kvalitetan uzorak za analizu za komentar dosadašnjeg dijela priprema smo zamolili Ivana Bulata, sportskog direktora drugoligaša sa Šubićevca.

- Neke utakmice smo igrali dobro, neke lošije. Međutim, generalni je zaključak da stvari idu nabolje. Što se tiče same utakmice s Primorcem, mogu biti zadovoljan. Imali smo 5-6 zicera koje nismo zabili i tu se vidi naša kronična boljka nedostatka napadača. S druge strane, Biograđani su iz dva udarca zabili dva gola. Ipak, uvjeren sam da će sve izgledati bolje kada dođu prvenstvene utakmice. Čujte, jedno su prijateljske utakmice, a službene nešto sasvim drugo - kaže Bulat.

Pitali smo ga zabrinjava li ga činjenica što Šibenik u četiri utakmice ne zna za pobjedu.
- Naravno da me zabrinjava. Moguće je da dovedemo još neke igrače, čisto da se ovi koje sada imamo ne uspavaju. Svi imaju priliku da se pokažu i apeliram na njih da dokažu svoj status. Naime, nama se nudi "milijun" igrača i "milijun" ponuda sam odbio jer vjerujem u naše igrače. Međutim, sve ima svoje granice - "otvorio" se sportski direktor "narančastih".

Očito, vaš posao u ljetnom prijelaznom roku još nije gotov.
- Nije, ja još uvijek ne odustajem od jednog napadača. Dosadašnje utakmice pokazuju da nam možda nedostaje i jedan vezni igrač. Možda ćemo nekoga i dovesti čisto da pojačamo konkurenciju - ističe Bulat.

Stalno se spominju pojačanja u ofenzivnom dijelu momčadi, no Šibenik prima i dosta golova. Tri protiv Neretvanca, po dva kontra Croatije i Primorca - sve odreda trećeligaša.

- Istina, primamo puno golova. I to sve na sličan način. Obično je to neki ubačaj sa strane, ili kontra nakon našeg posjeda. Držim kako smo s Pandžom dobili sigurnost u zadnjoj liniji. Međutim, ključno je da obrana bude uigrana. U ovoj fazi trener još uvijek traži idealan stoperski par, pa i onaj bekovski - pojašnjava prvi čovjek struke na Šubićevcu.

Notirajmo i da je protiv Primorca za Šibenik zaigrao stoper Mario Banović. Riječ je o kanadskom Hrvatu koji je odradio nekoliko treninga sa Šibenikom. Banović nije razočarao, no trener Perković odlučio mu se zahvaliti.

Iduću pripremnu utakmicu Šibenik igra u subotu, kada će na Šubićevcu u 19 sati ugostiti drugoligaša Dugopolje.

27. travanj 2024 03:20