StoryEditorOCM
Nogometreprezentacija u malom

Inter ne planira prodavati Perišića i Brozovića, a u planu je dovođenje još dvojice Hrvata

Piše SN
23. srpnja 2018. - 12:16

Postaju li Crno-plavi s Meazze ubuduće Crveno-bijeli? Boje dresova sigurno neće mijenjati, ali su zato na najboljem putu da u idućoj sezoni momčad Luciana Spallettija dobije još jači hrvatski štih. Ništa čudno, bilo je za očekivati da će nakon sjajnog Mundijala hrvatski nogometaši postati vruća roba prijelaznog roka, a Inter posljednjih tjedana intenzivno radi da spoji trojac Brozović - Perišić - Vrsaljko, pišu Sportske novosti.

Ponuda od 60 milijuna

Prva dvojica su već u Interu, vodstvo kluba u njima vidi dokazanu kvalitetu i čvrsti oslonac, igrače nužne i potrebne za neki daljnji iskorak i ovih dana priprema strategiju obrane od potencijalnih interesenata. Marcelu Brozoviću pripremaju novi ugovor, trener Spalletti ga vidi kao jednu od ključnih figura u nacrtima za iduću sezonu zbog čega od klupskog vodstva traži da mu pojača ugovor koji traje od 2021. godine.
 
Novi ugovor će značiti i godišnju plaću koja će biti veća od 2,5 milijuna eura koliko, prema navodima talijanskih medija, u ovom trenutku iznosi, a jedna od ključnih točki budućih pregovora bit će ukidanje izlazne klauzule koja je postavljena na 50 milijuna eura.

Govoreći o Perišiću ključno će biti obraniti se od napada Manchester Uniteda. Hrvatski ofenzivac već je duže vrijeme želja Josea Mourinha, navodno na Old Traffordu spremaju ponudu tešku najmanje 60 milijuna eura, ali ako Inter želi biti konkurentan u Serie A i u Europi, onda će bez razmišljanja spustit rampu na špekulacije o njegovom odlasku.
 
Koloniju Hrvata u dresu Intera, nije nimalo nerealno, povećat će Šime Vrsaljko. Gazzetta dello Sport nedavno je donijela tekst o tome kako “nedostaje još tek poneki sastojak da se priča završi, ali strpljenja ima dovoljno”. Piero Ausilio, ključni čovjek Interovog mercata, ime Šime Vrsaljka postavio je na sam vrh svojih aktualnih prioriteta i na dobrom je putu da Atletico Madrid digne rampu za njegov odlazak. Zaslužan je i hrvatski branič, prema talijanskom sportskom dnevniku sam je čelnicima Atletica poručio da želi u Italiju i posebno u Inter, najviše iz razloga što Luciano Spalletti, više od Diega Simeonea, cijeni njegove igračke kvalitete.

Liveranijeve pohvale

Dio “pregovora“ s Vrsaljkom, piše Gazzetta, odradili su Brozović i Perišić, Inter je dobio njegovu riječ i sada preostaje samo slomiti Atletico koji ne raspolaže drugim ponudama za hrvatskog braniča. Ona Interova počinje sa šest milijuna eura za posudbu i raste do ukupno 25 milijuna eura kada se aktivira opcija otkupa ugovora. U teoriji, dakle, sve stoji, čeka se da priča dobije službene note, odnosno da Vrsaljko nakon Genoe i Sassuola odjene dres i talijanskog velikana.

- Vrsaljko bi za Inter bio sjajan posao, doveli bi igrača koji je u samom svjetskom vrhu na svojoj poziciji i siguran sam da će Spalletti uživati trenirajući takvog dečka - rekao je Fabio Liverani, nekadašnji reprezentativac Italije i prvi trener Vrsaljka u Genoi.
 
- Vrsaljko me na prvu osvojio svojom osobnošću na travnjaku i izvan njega, ali i nevjerojatna fizička snaga jer je već na jednom od prvih testiranja imao uvjerljivo najbolje rezultate. Taktički je odličan u obrani, a zna napasti iz drugog plana. Uz to rođeni je lider, zna povući momčad i siguran sam da će svojim iskustvom puno pomoći Nerazzurrima - istaknuo je Liverani za Gazzettu dello Sport.

Nedostaje širine

Kraj priče kada je riječ o Interu i Hrvatima? Ni slučajno, jer na Meazzi se, za sada potajno, nadaju još jednom. Utakmica protiv Siona je pokazala da u sredini terena nedostaje širine u smislu igrača koji može povezati dvije faze igre, a nakon košarice od Tottenhama i Dembelea, odnosno Bakayoka i Chelseaja, Nerazzurri sanjaju Matea Kovačića za kojeg bi, piše Gazzetta, baš svi u Interu digli ruku za povratak. To nije priča koja je, poput Vrsaljka, pred realizacijom, ali ako bi Real kupio neko zvučno ime u veznom redu i Kovačić bi, koji ne odustaje od zahtjeva za ispisnicom iz Reala, bio puno bliže povratku u Interov dres.

25. travanj 2024 01:26