StoryEditorOCM
NogometNema ih u prodaji

Panična potraga za kartama: 'na crno' se traže i dvije tisuće eura za finalnu utakmicu

14. srpnja 2018. - 14:42

Nema ulaznica za obične navijače, za narod. Dugo su se, dugo hrvatski navijači nadali da će se dodatni kontigent ulaznica za finale Svjetskog prvenstva ipak naći u prodaji. Ono malo što je bilo, nestalo je prije nego je oglašena prodaja. Međutim, FIFA je još jednom pokazala kako ne vodi računa o običnim navijačima. Tijekom petka hrvatskim navijačima stigla je velika pljuska.

Ukazalo se "sunce" u obliku 1230 karata koje je HNS otkupio jer su navijači drugih zemalja se već spakirali i otišli. Preveliki optimizam im se nije isplatio. Ali što ti je to prema interesu. Kap u pustinji. Da ih je deset puta više, sve bi otišlo.

Bio je to veliki udarac tisućama navijača koji su proteklih dana panično tragali za ulaznicama za finale. Naravno, moglo se ranije kupiti ulaznicu, još u siječnju. Međutim, budimo realni i ozbiljni, tko je tada vjerovao da će Hrvatska do finala. Osim u domovini, hrvatski navijači su i na licu mjesta u Moskvi panično tragali za ulaznicama za finale.

- Ima li karata? - pitala nas je prva skupina navijača na Crvenom trgu.
- Što je s ulaznicama? - identični problem mučio je i drugu.
- Gdje je hotel reprezentacije? - rješenje su sami odlučili potražiti treći.

A sve je morio isti problem. U Moskvi su, bili su prethodno na polufinalu protiv Engleske, ali mnogi od njih nisu imali i najdragocjeniji papirić za utakmicu svih utakmica.

- Ovo je sramota da nema dodatnih ulaznica za hrvatske navijače! Stadion prima skoro 80 tisuća gledatelja. Pa sa 15 tisuća ulaznica bi se vjerojatno sve riješilo – poručio je jedan od hrvatskih navijača u Moskvi koji je imao ulaznicu za sebe, ali ne i za suprugu.

Jedina nada hrvatskih navijačima nakon toga ostalo je crno tržište. A tu su cijene odletjele u astronomske visine.
- Jedan nas je preprodavač tražio dvije tisuće eura za kartu! - žalio se isti navijač.

Kako je vrijeme odmicalo u visine su poput aviona odletjele i cijene zrakoplovnih karata.
- Za povratni let iz Splita mom prijatelju tražili su 2700 eura! - nije prestalo čuđenje napumpanim cijenama.

Međutim, preostajale su druge moguće, jeftinije opcije, odlasci u Moskvu preko Budimpešte, Minska, Tivta... Ali opet je ostajao problem, kako do ulaznice za utakmicu?

19. travanj 2024 20:34