StoryEditorOCM
NogometZlatna ili srebrna

Nikola Kalinić dobit će medalju, a hoće li i premiju - ovisi o suigračima

14. srpnja 2018. - 13:34

Iako već gotovo mjesec dana Svjetsko prvenstvo prati putem TV ekrana, i Nikola Kalinić trebao bi dobiti medalju za konačni plasman hrvatske reprezentacije, zlatnu ili srebrnu, ovisno o ishodu finala s Francuzima. 

Podsjetimo, Nikola je naprasno napustio reprezentaciju, zapravo izbornik Zlatko Dalić ga je potjerao nakon prve utakmice s Nigerijom navodno zbog narušavanja discipline unutar momčadi i pravila ponašanja. Dalić je pojasnio kako Nikola nije fizički spreman dodavši kako protiv Nigerije nije ušao u igru zbog problema s leđima, baš kao i u prijateljskom susretu s Brazilom.

Međutim, jedinstven je stav javnosti da je Dalić Kalinića poslao kući zbog neposluha, odnosno da je tako doživio njegovu nespremnost za ulazak u igru.

Već sljedećeg jutra Kalinić je odletio za Split i produžio na odmor na Pelješac. U izolaciju i bez riječi objašnjenja za javnost.

A moglo je biti drukčije. Tada bi Nikola dobio željenu minutažu protiv Islanda, a svakako bi bio u uskoj konkurenciji i za nastup u ostalim susretima. Jer kad nije u prvih 11, gotovo je uvijek prva ili druga zamjena. Dobio bi priliku. Možda bi se i proslavio kojim golom kao na Euru 2016., a ovako će ga se očito pamtiti kao jednog od najvećih tragičara ovog Mundijala.

Do zaključenja ovog izdanja nismo dobili potvrdu od Hrvatskog nogometnog saveza, no budući da je Kalinić bio dijelom hrvatske reprezentacije u Rusiji, makar samo kratko, logično je da dobije medalju kao i svi ostali suigrači. 

Drugo je pitanje premija. Hoće li dobiti i dio tog „kolača“? To je stvar dogovora među igračima u koji se HNS neće miješati. U priču o premijama uključeni su i igrači koji nisu u Rusiji, ali su sudjelovali u kvalifikacijama, jer se i za sam plasman na SP dobio novac.

U svakom slučaju, Kale će biti nagrađen, no ni jedan iznos ne može mu nadoknaditi propuštene uspomene i doživljaje s reprezentacijom.

22. travanj 2024 19:08