StoryEditorOCM
Nogometvaljda će sve biti u redu

Jedan od najboljih igrača Hrvatske i junak pobjede nad Englezima neće igrati finale? Svjetski se mediji raspisali o ozbiljnoj ozljedi našeg reprezentativca

Piše SN
13. srpnja 2018. - 14:26

Dio stranih medija objavio je u petak zabrinjavajuću 'vijest' iz tabora hrvatske reprezentacije koja se sprema za veliko nedjeljno finale Svjetskog prvenstva u Moskvi. Po navodima dijela, ruskih, francuskih i engleskih medija, Ivan Perišić je u utakmici s Engleskom zaradio ozbiljnu ozljedu i neće moći nastupiti u finalu protiv Francuza, pišu Sportske novosti.

Priča je otišla toliko daleko da je nagađanja za portal sport-express.ru. prokomentirao i bivši liječnik ruske reprezentacije i moskovskog Spartaka Jurij Vasilkov, koji smatra da Perišić neće biti spreman za finalnu utakmicu. Po ovoj verziji, radi se o ozljedi bedrenog mišića, zbog čega ja igraču preokreta i strijelcu prvog pogotka Hrvatske u polufinalu (2:1) dan nakon utakmice ukazana medicinska pomoć u moskovskoj bolnici.

''Radi se o najduljem mišiću u tijelu koji ima ključnu ulogu u motorici kuka i mislim da se takva ozljeda ne može sanirati u samo tri dana. Čak i ako hrvatski liječnici budu koristili blokade, mislim da Perišić ne može zaigrati u finalu. Međutim, to je ipak finale i sve je moguće", izjavio je Vasilkov za ruski portal.
 
Izbornik Zlatko Dalić na jučerašnjoj presici nije želio komentirati zdravstveno stanje pojedinih igrača, naglasivši kako je cijeli četvrtak iskorišten za oporavak, a kontrola stanja bit će napravljena danas.

"Ne znam tko će biti zdrav, tko će biti spreman. Vidjet ćemo kada prođe ovaj slobodan dan. Radimo na terapijama, još uvijek nemamo pravo stanje igrača. Nadam se da će sve biti OK. Dobro je da su se malo opustili i jučer proslavili. Ja sam to odobrio, ne radim nikakvu kontrolu jer oni i sami znaju što je dobro za njih, a što ne. Protiv Engleza nitko nije htio van, svi su govorili da mogu još, a znam da su bili umorni, neki su i imali problema...", rekao je Dalić, a na konkretno pitanje o preporodu Ivana Perišića u polufinalu rekao i ovo:

"Dobio je samopouzdanje. Rekao sam, uz pravog Perišića bit ćemo svjetski prvaci. Možda je razlog onakvih njegovih ranijih igara taj što ja tražim od njega da odrađuje puno zadataka u defenzivi. To je jedan od razloga zašto on u fazi napada ne izgleda kako bi možda izgledao. Sad je zabio, napunio se samopouzdanjem. Mi ga trebamo u njegovom najboljem izdanju."

Više informacija saznat ćemo uskoro, ali ako je suditi po dosadašnjim sličnim 'bombama' uoči utakmice s Engleskom, možemo se nadati da će ipak sve biti u redu. Protiv Engleske je čak pet igrača iz prve postave bilo upitno, s većim i li manjim ozljedama, pa su nastupili svi i odigrali lavovski.

23. travanj 2024 09:18