StoryEditorOCM
NogometEnglez u Tisnom

Nick Colgan: Slavit ću tko god pobijedi; Ako me već prisiljavate na odgovor, u finalu će igrati Engleska i Francuska. Ali ja sam vam očajan kada su u pitanju predviđanja

11. srpnja 2018. - 10:47

Na spomen imena Nicka Colgana svi partijaneri, posebice ljubitelji elektroničke glazbe u Hrvatskoj, odgovaraju: "Garden!"
Nekadašnji producent ultra-popularne grupe UB40 u našoj zemlji postao je poznat nakon što je na Jadran doveo festival "Garden". Od njega je u nekoliko godina stvorio brend. Na hrvatsku obalu već više od deset ljeta dovodi tisuće Engleza. Nekad u Petrčane, danas u Tisno.

I Colgan se odavno skrasio u Hrvatskoj. Prvo u Zadru, a od prije dvije godine postao je stanovnik Zagreba. Zato Nicku neće biti lako kad "vatreni" večeras krenu na "Gordi Albion". U polufinalu Svjetskog prvenstva srest će se njegove dvije domovine. Ona "prava" – Engleska i "pričuvna" – Hrvatska.

Kako ste reagirali kad ste shvatili da će se u polufinalu Svjetskog prvenstva u Moskvi susresti Engleska i Hrvatska?
– Bio je to nevjerojatan osjećaj! Za mene je to, što mi Englezi kažemo, win-win situacija, s obzirom na to da će jedna od reprezentacija, od kojih se to, realno, nije očekivalo, doći do finala.

Jeste li pratili dosadašnje utakmice hrvatske i engleske reprezentacije?
– Naravno! Obje su reprezentacije igrale odlično, pokazale su klasu tijekom cijelog turnira, makar sam dobro izgrizao nokte nakon svih tih produžetaka i jedanaesteraca! Živci su mi dobro narušeni, ali, ipak, s veseljem čekam današnju utakmicu.

Za koji klub navijate na Otoku?
– Nogomet je oduvijek bio moj sport broj jedan. Dok sam bio dijete, igrao sam ga svaki dan u parku, nakon škole. Sve dok ne bi pao mrak. Ja sam iz Birminghama, pa je jedini klub za koji mogu navijati naš drugoligaš Birmingham! Moj je unuk nedavno postao članom tog kluba, na što sam vrlo ponosan.

A za koga navijate u Hrvatskoj?
– Kad sam u Zadru i na obali, navijač sam Hajduka. Kad sam u Zagrebu, podržavam Dinamo, ha-ha!

Imate li ljubimca među današnjim engleskim reprezentativcima?
– Engleska ima talentiranu, mladu momčad. Teško je odabrati samo jednog. Možda su mi najdraži Kane, koji se ove godine profilirao u velikog strijelca, i Trippier, koji daje 110 posto u svakom dvoboju.

Tko vam je broj jedan među "vatrenima"?
Modrić, Subašić i Rakitić su dosad bili sjajni, ali mi se puno svidio Badelj. Nije imao veliku minutažu, ali je odličan vezni igrač.

Pretpostavljam da ćete utakmicu gledati u vašoj ljetnoj bazi, Tisnom?
– U pravu ste. Spustit ću se iz uvale Rastovac, gdje se odvijaju zabave, u centar Tisnog. Jedva čekam da utakmica počne! Stalno pričam o njoj sa svojim prijateljima iz Engleske. Dobar dio njih je išao u Moskvu. A danas ću se javiti uživo i za jutarnji program BBC radija, da bih pričao o utakmici.

Imate li podijeljene osjećaje kad je u pitanju reprezentacija za koju ćete navijati ili ste, ipak, domoljub?
– Kao što sam već rekao, dvoboj Hrvatske i Engleske će mi biti lakše gledati nego bilo koju utakmicu dosad, jer ću slaviti tko god prođe!

Za kraj, vaša prognoza. Tko će igrati u finalu Svjetskog prvenstva?
– Ako me već prisiljavate na odgovor, onda ću reći Engleska i Francuska. No, ja sam vam očajan, kad su u pitanju predviđanja. Najviše mi je žao što se Engleska i Hrvatska nisu mogle sresti u finalu – poručio je Nick Colgan.

24. travanj 2024 06:45