Nema predaje Engleze puca optimizam: ne samo da se vide u finalu, nego će i osvojiti titulu

Nema predaje

Samo su četiri utakmice do kraja Svjetskog prvenstva i samo su četiri reprezentacije ostale u utrci za naslov prvaka. Stoga nije niti čudno da svaka od zemalja polufinalista živi neki svoj san, neku svoju priču. I svi navijači se vide, ne samo u finalu, nego i na tronu.

Od četiri reprezentacije tri će uzeti medalju i to je važno, ostaje zapisano za povijest. Tko će se za dvadeset-trideset godina sjetiti četvrtog mjesta ? Svi se sjećamo bronce iz 1998., no bismo li pričali toliko da je susret na Parku prinčeva protiv "tulipana" drugačije završio.

Englezi su, zahvaljujući Sky Sports News imali priliku glasovati o novom prvaku. Sasvim logično je da su najviše glasova dali Englezima, čak 51 posto, Francuzima malo prednost ispred Belgije 23:22, dok su Hrvate smjestili na četvrto mjesto, s mizerna četiri posto.

Da je ovakva anketa u Hrvatskoj, Francuskoj ili Belgiji omjeri bi bili sigurni smo sasvim drugačiji. Puca i nas optimizam, ništa manje nego Engleze. I ne pravimo se Englezi, želimo i mi u finale, želimo titulu.

Pa eto, zašto se ne bi dogodilo recimo da u finalu igraju dvije reprezentacije koje do sada nisu osvojile titulu svjetskog prvaka. Belgijanci su u kvartetu bili u Meksiku 1986., Hrvati u Francuskoj 1998. Pa da sada ravnopravno razigraju za titulu. Neka ostane zapisana za povijest.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

"Šminkanje" Šubićevca Istražili smo što sve treba biti popravljeno na šibenskom stadionu kako bi "narančasti" dobili prvoligašku licenciju; Doznali smo i koliko će koštati "famozni" brojači karata

Istražili smo što sve treba biti popravljeno na šibenskom stadionu kako bi "narančasti" dobili prvoligašku licenciju; Doznali smo i koliko će koštati "famozni" brojači karata
Paralelno s borbom na zelenom travnjaku za ulazak u 1. HNL, u taboru HNK Šibenik vodit će i bitku za zelenim sto...
Istražili smo što sve treba biti popravljeno na šibenskom stadionu kako bi "narančasti" dobili prvoligašku licenciju; Doznali smo i koliko će koštati "famozni" brojači karata