StoryEditorOCM
Nogomet"Zeleni" stol

Šibenik prošao na popravnom; Šok u Vinkovcima i Parku mladeži, Cibalia i Split nisu dobili licence za Drugu ligu!

Piše F.V., Šibenski.hr
25. svibnja 2018. - 16:34

HNK ŠIbenik dobio je licenciju za 2.HNL. Ta, manje-više očekivana vijest, u petak je dobila i službenu potvrdu. Naime. Komisija za licenciranje HNS-a "narančaste" je pustila na "popravnom", budući da Šibenik licenciju nije dobio u prvog krugu, pa je morao pisati žalbu.

No, pogledajmo, kako su porošli durgi klubovi. Odluka HNS-ove Komisije mnoge je neugodno iznenadila. Recimo, Zadar je dobio drugoligašku licencu i iduće sezone igrat će Drugu HNL, ali Split nije.

"Crvenima" je u žalbenom postupku odbijen zahtjev za licencom i iduće će sezone opet igrati Treću HNL Jug. Dakle, otkazuju se onda kvalifikacijski susreti Splita i Hrvatskog dragovoljca koji su se trebali igrati za ulazak u Drugu HNL, a Dragovoljac ostaje drugoligaš.

Nakon ovih rezultata licenciranja koje je objavio HNS jasno je da će pretposljednji klub Treće HNL Jug Neretvac ostati u tom rangu natjecanja.

Također sada je sigurno da će dva najbolja kluba iz kvalifikacija prvaka dalmatinskih županijskih liga ući u Treću HNL Jug, a parovi su Uskok – Hajduk Pridraga i Neretva – Vodice (igra se nedjelja 27. svibnja pa srijeda 30. svibnja, u oba slučaju u 17.30 sati).

Drugoligašku licencu nije dobila ni Cibalia koja je ove sezone igrala Prvu HNL iz koje je kao posljednji klub ispala zbog rezultata. Vinkovčani će doživjeti sličnu sudbinu kao i Split prošle sezone, nakon ispadanja iz Prve HNL nastavit će se natjecati u trećem rangu natjecanja. Grad Vinkovci koje je prije dva dana ugostio finale kupa Hrvatske, više neće imati ni drugoligaša, nego će njihova Cibalia igrati tek u trećoj ligi!

Svi prvoligaši kao i klubovi koji pucaju na taj rang natjecanja dobili su prvoligaške licence, ukupno 11 klubova, devet aktualnih prvoligaša te Istra 1961 i Varaždin koji igraju play off susrete za plasman u Prvu HNL.

23. travanj 2024 11:36