StoryEditorOCM
NogometŠESTA SREĆA

Vodičane čeka 'bitka na Neretvi': Prvak Županijske nogometne lige ove nedjelje igra u Metkoviću prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u treću HNL

Piše Ante Talijaš
25. svibnja 2018. - 11:22

Nogometaši Vodica, prvaci šibensko-kninske Županijske lige, u nedjelju u 17.30 igraju u Metkoviću prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u 3. Hrvatsku nogometnu ligu.

Na igralištu Iza Vage Vodičane dočekuje momčad Neretve, prvak Dubrovačko-neretvanske županije. Uzvratna utakmica igra se tri dana kasnije, u srijedu, u Vodicama na igralištu SRC-a Račice, nakon koje će biti poznat novi trećeligaš. U drugom, pak, kvalifikacijskom susretu za trećeligaški status sastaju se Uskok iz Klisa i Hajduk iz Pridrage, odnosno prvak Splitsko-dalmatinske županije igra protiv prvaka Zadarske županije.

– Možemo biti zadovoljni ždrijebom jer smo u kvalifikacijama izbjegli kliški Uskok, objektivno najkvalitetniju momčad među prvacima dalmatinskih županijskih liga. Rekao bih da nam je Neretva protivnik po mjeri, iako je po meni momčad iz Metkovića blagi favorit zbog dugogodišnje tradicije i iskustva igranja u Trećoj ligi. Dobro smo radili i pripremali našu momčad proteklih dana i optimist sam. Nadam se da će nakon ove dvije utakmice Vodice napokon izboriti toliko željeni status dalmatinskog nogometnog trećeligaša – najavio je sportski direktor NK Vodice Marko Kartelo, do prošle godine kapetan HNK Šibenika.

Mladi, 30-godišnji trener Vodica Lino Gavrilovski doveo je momčad do titule prvaka Županijske lige u svojoj premijernoj sezoni na klupi neke seniorske momčadi. Dvije kvalifikacijske utakmice protiv Neretve za njega su veliki izazov.

– Smatram da imamo šanse za veliki uspjeh kluba i ulazak u 3. HNL. U ove dvije utakmice ulazimo posve spremni. Prema trenažnom planu koji smo zacrtali još na polusezoni, ostvareno je 90 posto onoga što je zamišljeno i momčad je trenutno u optimalnoj formi. Time smo zadovoljni, s obzirom na to da su igrači kao pojedinci i cijela momčad zajedno usvojili zahtjeve igre koju smo pripremili za kvalifikacije. Očekujem da budemo jedna prava momčad koja će na terenu znati što joj je činiti u svim situacijama. Protivničku momčad poznajemo, napravili smo dobar skauting i imamo sve informacije o njihovoj igri. Riječ je o momčadi s kvalitetnim pojedincima, za koje ćemo imamo spremna rješenja na terenu – kazao nam je Lino Gavrilovski, jedan od najmlađih seniorskih trenera u hrvatskom nogometu.

– Pozivam sve ljubitelje nogometa, iz Vodica i iz naše županije, da nas dođu podržati u nedjelju u Metkoviću, a pogotovo u uzvratnoj utakmici u našim Račicama, u srijedu u 17.30 – dodao je Lino Gavrilovski.

Za prvu utakmicu u Metkoviću, treneru NK Vodice Gavrilovskom na raspolaganju su ovi igrači: Višić, Vukušić, Perica, Bračkov, Šubić, Vlaić, Deur, Vuković, Škugor, Zoričić, Mijić, Sklezur, Knežić, Skočić, Jelić, Turčinov, Vlahov, Junaković, Grubelić, Žilić, Poljičak, Kuvač i Biluš.

Ulazak seniroa Vodica u Treću ligu bila bi kruna uspješnog rada kluba dugi niz godina. Klub na čelu s predsjednikom Marinom Mikšićem, tajnikom Stipom Gojevićem i sportskim direktorom Markom Kartelom posebno je ponosan na dobro organiziranu i kvalitetnu Školu nogometa, koja je u zadnje dvije godine podignuta na razinu drugoligaških i prvoligaških klubova. Škola nogometa u kojoj radi pet trenera, okuplja 250 dječaka u šest uzrasnih kategorija, od 'špigeta', tića, mlađih pionira, starijih pionira do kadeta i juniora. Ovih šest mlađih dobnih kategorija uspješno se natječe u 11 natjecanja Županijske, Međužupanijske i Dalmatinske nogometne lige, čime se može pohvaliti malo klubova u Dalmaciji.

Nogometni klub 'Vodice' osnovan je davne 1931. godine pod imenom VOŠK (Vodički omladinski športki klub'. Nosio je ime 'Prvoborac' i 'Radnik', a od kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća je NK 'Vodice'. Međutim, u toj bogatoj 87-godišnjoj klupskoj povijesti, Vodice nikada nisu igrale u Trećoj Hrvatskoj nogometnoj ligi, odnosno nekadašnjoj Dalmatinskoj ligi.

Iz tih razloga i ove predstojeće kvalifikacije nogometaša Vodica protiv Neretve mogu se nazvati povijesnim, a njihov povoljan ishod najvećim uspjehom u povijesti kluba. A u posljednjih 16 godina, Vodice su kao prvaci Županijske lige, čak pet puta igrale kvalifikacije za ulazak u ovaj viši rang natjecanja i svih pet puta ostajali 'kratkih rukava'. Protiv Paga bilo je 0:0, 0:4, protiv Dugopolja 1:1, 0:1, protiv Neretvanca iz Opuzena 1:1, 1:2, protiv Jadrana iz Ploča 1:0, 0:4, te protiv Primorca iz Biograda 1:3, 1:3. Starija, pak, generacija nogometaša Vodica igrala je kvalifikacije za ondašnju Dalmatinsku ligu davne 1971. Godine. Nisu prošli u dvije utakmice protiv Uranije iz Baške Vode.

U vodstvu NK Vodice silno se nadaju da će šesti pokušaj u novijoj povijesti, ovaj protiv Neretve, napokon biti sretan. Da će se ostvariti snovi brojnih generacija vodičkih nogometaša da njihov klub konačno postane trećeligaš, kako dolikuje Vodicama kao gradskom središtu i poznatom jadranskom ljetovalištu.

20. travanj 2024 16:06