StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik u Sesvetama: 'Narančasti' crnu mačku napadaju bez gropa u grlu

20. travnja 2018. - 10:54

Nogometaši Šibenika pobjedom nad Solinom (2:0) u prošlom kolu odagnali su brige oko ostanka u 2. HNL. Stoga, na gostovanje u Sesvete idu bez velikog psihološkog pritiska. Rezultatskog imperativa nemaju ni njihovi domaćini, budući da se teško mogu umiješati u borbu za vrh nakon što su izgubili od Varaždina.

– Utakmica sa Solinom jako puno nam je značila. S tom pobjedom smo, vjerujem i teoretski, osigurali opstanak. Nadam se kako ćemo u preostalih šest kola do kraja sezone puno lakše igrati – kazao je Marko Brekalo, prvi strijelac Šibenika.

Sesvete su, po tradiciji, vrlo neugodno gostovanje za "narančaste". Šibenik je u istočnom zagrebačkom predgrađu minulih godina doživio neke od najtežih poraza u 2. HNL. Spomenimo tek teško stradanje Labrovićeva Šibenika na kraju šampionske jeseni, a puno bolje nije prošao ni Katalinićev Šibenik sezonu poslije. Tu utakmicu obilježio je i tragičan događaj. Naime, večer prije utakmice u zagrebačkom hotelu "Laguna" preminuo je vođa puta Damir Ćapin, klupska legenda Šibenika.

– S prošlom utakmicom u Sesvetama prekinuli smo taj niz poraza. Odigrali smo 2:2, a lako smo mogli i pobijediti. Cilj nam je u svakoj utakmici do kraja ići na pobjedu. Znate, nije isto završiti sezonu kao četvrti ili osmi – opet će centarfor Šibenika.

Trener Borimir Perković također ističe kako je još dosta utakmica do kraja sezone i kako nema razloga da nakon osiguranog opstanka nestane motivacije u momčadi sa Šubićevca.

On u Sesvetama neće moći računati na Mehmeda Alispahića, koji odrađuje drugi tjedan suspenzije nakon što je iskazao nedisciplinu na treningu.

Marko Bulat ima problema s ozljedom, ali je trenirao, tako da će biti u ekipi. Na put ide i Robert Pecolaj, koji vuče neke zdravstvene tegobe još od Varaždina, no pitanje je hoće li i zaigrati – zaključio je Perković.
Utakmica Sesvete – Šibenik igra se u petak, s početkom u 17 sati.

18. travanj 2024 11:32