StoryEditorOCM
NogometNogomet na petak 13.

Šibenčani bez svog "režisera" idu na momčad bivšeg trenera: Alispahić suspendiran zbog nediscipline na treningu

12. travnja 2018. - 21:15

Drugoligaški nogometni dalmatinski derbi između Šibenika i Solina bit će odigran u petak, u 16,30 sati, umjesto u standardnom subotnjem terminu. Razlog je košarkaški dalmatinski derbi između GKK Šibenika i Zadra, koji je na rasporedu u subotu u 17 sati. Kako se satnice ne bi preklapale, sa Šubićevca su tražili promjenu termina, što su Solinjani džentlmenski prihvatili.

Osim što su Šibenčani i Solinjani geografski susjedi, susjedi su i na tablici 2.HNL. Obje momčadi imaju po 31 bod i nisu u nekoj zavidnoj situaciji. Naročito nezadovoljni mogu biti Šibenčani koji su imali ambicije za borbu za 1.HNL. No, sa samo pet osvojenih bodova u sedam proljetnih kola doveli su se u poziciju da im trebaju bodovi kojima bi što prije osigurali opstanak. "Narančasti" puno osciliraju ovog proljeća, odnosno igraju u stilu "toplo- hladno". "Najtoplije" je bilo protiv Lučkog na Šubićevcu, kada je Šibenik odigrao vjerojatno najbolje poluvrijeme u sezoni i već nakon pola sata vodio s 3:0:

- Valjda je red da opet odigramo "toplo". Protiv Solinjana ćemo pokušati ponoviti nešto slično kao i kontra Lučkog. Držim kako smo i individualno i momčadski kvalitetniji od Solina, te da ćemo to pokazati i na terenu- kazao je Borimir Perković, trener Šibenika.

Kormilar "narančastih" nema problema s kartonima i ozljedama, ali ima s disciplinom. I to onih najiskusnijih:
- Za utakmicu sa Solinom neće konkurirati Mehmed Alispahić, koji je suspendiran zbog nediscipline na treningu- izvijestio je Perković.

Utakmica između Šibenika i Solina nije zanimljiva samo kao susjedski derbi u kojima su bodovi prijeko potrebni obama takmacima. Dodatnu draž tom susretu daje činjenica što je na klupi Solinjana Mirko Labrović, čovjek koji je nakon Branka Karačića donio najviše radosti navijačima "narančastih" kao trener Šibenika u posljednjem desetljeću.

Podsjetimo, pod Labrovićevim vodstvom Šibenik je osvojio 3.HNL-jug, a već iduće sezone bio uvjerljivi lider 2.HNL, i da nije bilo teško shvatljive odluke tadašnjeg vodstva kluba da smijeni Labrovića pet kola prije kraja prvenstva, vjerojatno bi "narančasti" prvi prošli kroz cilj i ušli u 1.HNL. No, to je prošlost. Sada Labrović na Šubićevac dolazi kao suparnik. Ali, nema dvojbe da će biti dočekan kao prijatelj, jer je ostao omiljen kod šibenskog nogometnog puka:

- Ne krijem da se kod mene miješaju emocije kada dolazim na Šubićevac. Međutim, ja se držim one iz pjesme Gabi Novak da pamtim samo sretne dane. One ružne događaje sam zaboravio. Šibenik mi je ostao u fantastičnom sjećanju. Uvijek mi je lijepo vratiti se u Krešimirov grad. Ali, na terenu neće biti popusta- poručuje Mirko Labrović.

On neće sjediti na klupi, budući da je suspendiran na mjesec dana. Labrović je burno reagirao nakon spornog kaznenog udarca koji je dosuđen za Goricu u sudačkoj nadoknadi:

- Ha, ništa zato. Sjedit ću u svečanoj loži sa svojim šibenskim prijateljima. I iz svečane lože bit ću glasan i bodriti svoju momčad- ističe sinjski trener poznat po svom temperamentnom načinu vođenja utakmica.

19. travanj 2024 23:56