StoryEditorOCM
NogometŠIBENČANI DANAS IGRAJU U VARAŽDINU

Rovovska bitka na 'Herjavcu': Na Šubićevac bi valjalo odnijeti barem bod

7. travnja 2018. - 11:14

Nogometaši Šibenika tek su iz šestog pokušaja došli do prve proljetne pobjede. U zadnjem kolu su s 3:0 sa Šubićevca ispratili Lučko.

Osim zbog bodova, s kojima su skinuli teško psihološko breme sa svojih leđa, u taboru "narančastih" mogu biti zadovoljni i zbog igre koju su prikazali. Jednoglasna je ocjena svih na tribinama bila – to je Šibenik kakvog želimo gledati. Roberta Pecolaja, jednog od najboljih igrača Šibenika u toj utakmici, pitali smo kako su moguće transformacije od blijedog (Hajduk 2) do sjajnog (Lučko) izdanja momčadi trenera Borimira Perkovića u samo 90 minuta.

– Treba uzeti u obzir činjenicu da smo prije Hajduka 2 imali gostovanje kod Dinama 2, gdje smo se silno potrošili. Poslije utakmice na Poljudu imali smo zajednički sastanak s upravom, na kojem smo međusobno otvoreno porazgovarali. "Skupili smo glave", protiv Lučkog bili svi kao jedan i takav pravi pristup jamči dobar rezultat – kazao je pouzdani desni bočni igrač Šibenika.

Na Šubićevcu nemaju vremena za slavlje jer ih već u subotu čeka teško gostovanje u Varaždinu. Domaćini su odavno istaknuli kandidaturu za 1. HNL. Međutim, Hajduk 2 im je u prošlom kolu ozbiljno pomrsio račune.

– Varaždin je teško gostovanje. Riječ je o ekipi koja voli igrati i to nama odgovara. Probat ćemo nametnuti svoj stil igre i izvući pozitivan rezultat. Nakon pobjede nad Lučkim, atmosfera u našoj momčadi je puno bolja. Ne treba kriti da smo bili u maloj krizi. Vjerujem da su pred nama bolji dani i rezultati – istaknuo je Pecolaj.



Utakmica Varaždina i Šibenika ima prvoligašku patinu. Dvoboja iz 1. HNL dobro se sjeća i Klaudio Vuković, aktualni Perkovićev pomoćnik, a nekada brzonogi napadač "narančastih".

– U 1. HNL nismo baš dobro prolazili u Varaždinu. No, ove sezone je statistika na našoj strani. U prvoj utakmici u Varaždinu odigrali smo bez golova, a u Šibeniku smo pobijedili (2:1) s dva fantastična pogotka Luke Celića. Varaždinci su imali sreće sa ždrijebom jer od sedam proljetnih kola već šesti put igraju kod kuće. No, ta stalna domaćinstva nose sa sobom i pritisak stalnog pobjeđivanja. To je iskoristio Hajduk 2 u prošlom kolu i kući odnio pun plijen. Znamo da nas čeka rovovska bitka i primarni cilj nam je vratiti se u Šibenik neporaženi – rekao je Vuković.

Budući da u rosteru nema kažnjenih i ozlijeđenih igrača, šibenski stručni stožer će se držati one da se ne mijenja momčad koja pobjeđuje i još k tome igra dobro, kao što je bio slučaj s Lučkim.

– Nemamo razloga ništa mijenjati, a ja od početka prvenstva ističem kako vjerujem da ova momčad Šibenika ima zavidnu kvalitetu – poručio je Perkovićev pomoćnik.

Vukovićev "šef" Perković na utakmici s Lučkim konačno je pronašao raspoloženu četvorku u ofenzivnom dijelu momčadi. Bili su to Alispahić kao "režiser", Kukec desno, Maleš lijevo, a Prince u vrhu napada. Naizgled, čudno razmještene figure, ali važno da je dobro funkcioniralo. Maleš se po tko zna koji put pokazao kao ključni igrač Šibenika. Prince se iskazao kao asistent, konačno je dobru partiju pružio Kukec, dok je Alispahić proglašen igračem utakmice.

– Maleš je iskusan igrač, s puno drugoligaških utakmica u nogama i njemu igranje desno ili lijevo ne bi trebalo stvarati problem. Prince je 19-godišnjak koji se tek prilagođava na europski nogomet. S njime treba biti strpljiv, a ja sam uvjeren da može biti pojačanje za Šibenik. Što se Kukeca tiče, s obzirom na njegovo iskustvo i kvalitetu, on može još 30-40 posto više od onoga što je pokazao – zaključio je Vuković.

Utakmica Varaždin – Šibenik igra se u subotu, s početkom u 16.30, na stadionu "Anđelko Herjavec".

Vjerojatni sastav Šibenika: Žitnjak-Pecolaj, Vukorepa, Šare, Musa-Roca, Bulat-Kukec, Alispahić, Maleš-Prince.
 


Nemamo razloga ništa mijenjati, a ja od početka prvenstva ističem kako vjerujem da ova momčad Šibenika ima zavidnu kvalitetu - veli Vuković

25. travanj 2024 18:51