StoryEditorOCM
Nogomet"Narančasti" na Poljudu

Šibenik je bodovno najneuspješnija momčad u 2.HNL tijekom proljeća! Trener Perković ponudio odgovor na pitanje što ne štima u igri njegove ekipe

28. ožujka 2018. - 12:42

Svima u taboru Šibenika, od uprave, stručnog stožera pa do igrača, uoči proljetnog dijela drugoligaške sezone bila su puna usta najava borbe za vrh tablice i pokušaja povratka u 1. HNL već ovog ljeta.

No, te najave pokazale su se, kao u starom dobrom hitu, samo "prazne parole". Stvarnost je surovo otrijeznila sve na Šubićevcu i oko njega. Naime, momčad trenera Borimira Perkovića osvojila je samo dva od mogućih 12 bodova u prva četiri proljetna kola. S tako mršavim učinkom, Šibenik je bliže dnu nego vrhu tablice. Da stvar bude gora, sa samo dva boda na svom kontu Šibenik je najneuspješnija momčad proljeća u 2. HNL. Stoga, šibenski nogometni puk s pravom pita: Što ne štima u "narančastoj makini"?



– Činjenica je da nam manjka dosta bodova. Nikako ne mogu reći da smo zadovoljni. Čak bih rekao da sam zadovoljan kako igramo, no fale nam bodovi, a to je ipak u nogometu najbitnije – ponudio je odgovor Luka Celić, veznjak Šibenika, kojeg je trener Perković pokušao koristiti i u vrhu napada. Celić se vratio i na zadnju Šibenikovu utakmicu u Maksimiru, gdje su "narančasti" poraženi 2:0, premda su po prikazanom na travnjaku bili bolji protivnik od Dinama 2.

– Istina, bili smo puno bolji. I ta utakmica je dokaz da igramo dobro. Vjerujem da će rezultat kad-tad doći – veli Celić.
Nema dvojbe da će rezultat negdje doći u kontinuitetu ako momčad igra dobro. Samo da to "kad-tad" ne bude prekasno za Šibenik. Jer, ne utrže li "narančasti" barem nešto na današnjoj utakmici s Hajdukom 2 na Poljudu, mogli bi doći u dosta neugodnu situaciju.

– U Splitu očekujem obostranu otvorenu utakmicu. Na koncu, vjerujem da će Šibenik biti taj koji će odlučiti pitanje pobjednika – optimist je Celić.

Po "zapovjednoj odgovornosti" najodgovorniji za rezutat Šibenika je trener Borimir Perković. I njemu smo adresirali isto pitanje: Što ne štima u proljetnom Šibeniku?
– Vrlo jednostavno, ne štima rezultat! Dva boda u četiri utakmice nije ono što smo očekivali. Iskreno, mislili smo da ćemo imati puno više bodova. Igrom koju smo pružili to smo i zaslužili. Držim da je faktor sreće najvažniji razlog zašto smo osvojili svega dva boda – odgovorio je Perković.


Opravdanja za izgubljeno


On je ponudio i pojedinačnu analizu svake od četiri odigrane utakmice ovog proljeća.
– U Dugopolju poraz ni po čemu nismo zaslužili. Protiv Novigrada smo odigrali lošu utakmicu, ali opravdanje mogu naći u činjenici da nas je poraz u Dugopolju posve psihološki iscrpio. Nadalje, nesreća je bila igrati protiv Hrvatskog dragovoljca u Zagrebu u apsolutno nenogometnim uvjetima. Na kraju, na zadnjoj utakmici s Dinamom 2 u Maksimiru nije bilo ni jednog nogometnog elementa u kojem nismo nadigrali svog protivnika – istaknuo je trener Šibenika.

Teško je za sve loše što se dogodilo uprijeti prstom u Fortunu. Vjerojatno, dio razloga leži i u vlastitim redovima. Perkovića smo pitali razmišlja li o promjeni sustava igre, jer igrače je dosta rotirao. Primjerice, u vrhu napada je isprobao trojicu igrača – Brekala, Celića i Princea. Bez uspjeha, jer jedina dva gola Šibenika na proljeće dali su Okechukwu i Banić.
– Ne razmišljam o promjeni sustava igre. Držim da je po profilu igrača koje imamo u kadru postojeći sustav igre najbolji za njih – čvrst je Perković.



Poslije utakmice s Novigradom najavljivao je oštriji kurs prema nekim igračima. Na utakmicu u Zagrebu u kadru nije bio već spomenuti Celić zbog kršenja discipline. Hoće li trener Perković poduzeti još neku šok-terapiju kako bi prodrmao momčad?
– Najbolja šok-terapija su rad i trening koje imamo. Treba težiti igri i nametati svoj stil igre. Ponavljam po tko zna koji put. Bio bih zabrinut da ne stvaramo prigode, da ne pucamo na protivnički gol. Mislim da smo došli do svoje igre i da će nam ona početi donositi bodove. Znate, jedan detalj, jedan gol sve može okrenuti i promijeniti. Vjerujem da će se to dogoditi već danas protiv Hajduka – zaključio je trener Šibenika.

20. travanj 2024 06:48