StoryEditorOCM
NogometŠibenik kod Dinama

Hoće li "narančasti" konačno srušiti crnu tradiciju u Maksimiru? U šumi žele izliječiti rane od lošeg starta

23. ožujka 2018. - 14:13

Uoči puta u Zagreb na utakmicu s Dinamom 2 na Šubićevcu su se revno pratile informacije Hrvatskog autokluba. "Narančastima" je dodatnu glavobolju stvaralo pitanje- kako doći do metropole?
- Ha, na vođi puta je da nas sigurno doveze do Zagreba, a nama je sve ostalo- lakonski je odgovorio Osječanin Borna Žitnjak, vratar Šibenika.

U prva tri proljetna kola "narančasti" su osvojili samo dva od mogućih devet bodova:
- Nismo očekivali takav ulazak u drugi dio sezone. Razočarenje je veliko. Na nama iz struke i na igračima je da se što prije iskupimo. Prva prilika za to je subotnja utakmica s Dinamom. Vjerujem u našu momčad i siguran sam da nećemo izgubiti na maksimirskom Hitrec- Kacianu- kazao je Klaudio Vuković, pomoćni trener Šibenika.

Međutim, statistika nikako ne ide na ruku "narančastima". Naime, Maksimir je neosvojiva tvrđava za "narančaste". Ili, otkako je hrvatskog nogometnog prvenstva Šibenik nikad nije slavio protiv "modrih" u Zagrebu, bez obzira radi li se o prvoj ili drugoj momčadi:

- Tradicije su tu da se ruše. Ili, za sve postoji prvi put. I proljetna tri kola su pokazala da u 2.HNL svatko svakoga može pobijediti. Kvalitetu posjeduje i Šibenik i Dinamo. Mislim da će slaviti onaj tko bude više želio pobjedu. Nadam se da ćemo to biti mi- poručio je šibenski čuvar mreže.

Šibenik ide u goste vodećoj momčadi 2.HNL. No, Dinamo 2 je u biti samo formalni lider, budući da ne smije u viši rang. Jer, tri "ista" kluba u jednoj ligi su previše čak i za HNS. Zato je Gorica pravi barjaktar 2.HNL. Goričani Šibeniku bježe 11 bodova. Je li moguće u isto toliko kola do kraja prvenstva stići tu prednost?

- Mislim da je moguće. Ponavljam, u 2.HNL svatko svakoga može pobijediti. Uostalom, kako smo mi kiksali u tri kola, ne vidim razloga da i drugi isto tako posrnu- još gaji optimizam u čudo Žitnjak.

Što se sastava tiče, trener Borimir Perković može računati na sve igrače, osim kartoniranog Marka Brekala. Budući da je riječ o nominalno jedinom klasičnom napadaču "narančastih" otvoren je natječaj za "devetku":

- U konkurenciji je opet Luka Celić, koji je bio suspendiran za prošlu utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem. On ili Ganac Prince su najveći kandidati za mjesto u vrhu napada- otkrio je Vuković.

U sastavu bi trebao biti i U-17 reprezntativac Marko Bulat, iza kojeg su problemi s lakšim potresom mozga.

19. travanj 2024 19:28