StoryEditorOCM
NogometTraljav start Šibenika

Igrači preuzeli odgovornost; U ime svlačionice kapetan Vukorepa posuo se pepelom: Ispričavamo se svima! U Sigetu idemo po pobjedu

16. ožujka 2018. - 12:20

Nogometaši Šibenika osvojili su samo jedan bod u prva dva proljetna kola 2.HNL. S tako mršavim učinkom praktički na minimum sveli su šanse da se umiješaju u borbu za vrh tablice. Za traljav start odgovornost su preuzeli igrači, posebice za remi (1:1) s Novigradom na Šubićevcu u prošlom kolu. U ime svlačionice pepelom se posuo kapetan Martin Vukorepa:

- Htio bi se ispričati svima koji prate Šibenik u svoje, i u ime cijele ekipe za pristup na utakmici protiv Novigrada. Svi u svlačionici smo se složili da tako ne možemo igrati ozbiljan nogomet- izjavio je stoper "narančastih".

Poslije utakmice s Istrijanima oštriji kurs prema dijelu igrača najavio je i trener Borimir Perković. No, čini se da su njegovi nogometaši priznali krivnju i bez njegove "jezikove juhe". Bolje da je tako, jer već u subotu čeka ih gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca kojim će zaključiti drugi krug drugoligaške sezone:

- Teško gostovanje, "crni" imaju iskusnog trenera Igora Pamića. Ali, Šibenik svugdje mora ići po pobjedu pa tako i u Sigetu. Ja osobno ne bih bio zadovoljan bodom- istaknuo je Vukorepa.

On se ne predaje kada je u pitanju borba za vrh tablice:
- Dok god postoji i najmanja šansa mi ćemo se boriti. Sami smo se doveli u lošu situaciju. Tko kaže da i drugi konkurenti ne mogu upasti u krizu, a mi se dignuti- podgrijava optmizam kapetan Šibenika.

Trener Perković priznao je kako je utakmica s Novigradom bila najlošija otkako je početkom rujna preuzeo kormilo "narančastih":
- Uvjeren sam da se tako slaba predstava više neće i ne može ponoviti. Znate, kad voljni moment nije na visini, onda ne možete igrati niti protiv petoligaša. Šibenik je bolji od Dragovoljca i trebamo ići na pobjedu- najavljuje Perković.

Nakon Novigrada on je najavio i promjene u sastavu. Dijelom su one prisilno determinirane (Alispahić ima tri žuta kartona). U početnu postavu vraća se desni bočni Robert Pecolaj, a moguće i talentirani veznjak Marko Bulat, koji je odigrao dvije utakmice za U-17 reprezentaciju:

- Bulat je bio nešto ozlijeđen, pa nije igrao zadnju utakmicu s Belgijom. Ako bude zdravstveno O.K., sigurno će upasti u ekipu- zaključio je trener Šibenika.

Utakmica Hrvatski dragovoljac- Šibenik igra se u subotu s početkom u 15,30 sati.

23. travanj 2024 21:38