StoryEditorOCM
NogometJoš jedno razočaranje

Nogometaši Šibenika izvukli samo remi protiv "fenjeraša"! Vratar Žitnjak u nekoliko navrata spašavao "narančaste"

15. ožujka 2018. - 09:31

Nogometaši Šibenika priredili su još jedno neugodno iznenađenje svojim navijačima. Nakon poraza u Dugopolju, uzeli su samo bod protiv "fenjeraša" Novigrada. A kako je Šibenik izgledao najbolje svjedoči podatak da je igrač utakmice bio vratar domaćih Borna Žitnjak.

Opasno je živio Šibenik u prvih pola sata, premda je imao jalovu inicijativu. Jer, svaki put kada su gosti prešli centar bilo je vatreno pred Žitnjakom. Najvatrenije je bilo u 8. minuti kada je Bubalo pogodio gredu, a odbijenu loptu prihvatio Čakarun i kada se očekivalo da je samo pospremi u mrežu ukazao se vratar "narančastih" i u stilu kakvog vrhunskog rukometnog vratara "skinuo" čisti zicer. U 27. minuti opet se istaknuo Osječanin među vratnicama Šibenika kada je obranio neugodan udarac iskusnog Manuela Pamića.

Prvi udarac u okvir protivničkog gola Šibenik je imao u 32. minuti, no Celićev pokušaj bio je lak plijen za Bebleka. Minutu kasnije gredu je s distance zatresao Roca. Konačno, u 36. minuti prvi gol "narančastih" ovog proljeća. Oštru loptu na Brekala ubacio je Šare, ali ona se odbila do Nigerijca Okechukwua koji iz srca kaznenog prostora zakucava u mrežu Bebleka.

Mogli su domaći i podebljati vodstvo uoči odlaska na veliki odmor. Celić je sve srevirao Malešu, no ovaj je u izglednoj situaciji loše pucao.

I na Šubićevcu je bilo po onoj "tko će kome nego svoj svome". Šibenčanin Ante Živković samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru ispremiješao je obranu domaćih i elegantno poentirao.

Izjednačujući pogodak šokirao je domaćine, pa su gosti u nekoliko minuta stvorili tri izgledne prigode. Ali, svaki put je Žitnjak spašavao Perkovićevu momčad.

Čudesnu obranu upisao je i vratar Novigrada Beblek, koji je nogama zaustavio udarac Brekala glavom iz neposredne blizine. U sudačkoj nadoknadi pobjedu Šibeniku mogao je donijeti i Ganac Prince, no nije uspio ugurati loptu u mrežu. Na koncu, podjela bodova koja je vjerojatno i najpoštenija sudeći po prikazanom na terenu.

Šibenik- Novigrad 1:1 (1:0)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 250. Sudac: Josip Dugandžić (Komin) -6,5. Strijelci: 1:0 Okechukwu (36.), 1:1 Živković (59.). Najbolji igrač: Borna Žitnjak (Šibenik)
Šibenik: Žitnjak (8), Roca (6), Vukorepa (5,5), Šare (5,5) (od 84. I. Stanić -), Musa (5,5), Alispahić (5,5), Kukec (5,5), Maleš (5,5) (od 56. Španja 5,5), Celić (6), Okechukwu (6) (od 71. Prince -), Brekalo (6).
Novigrad: Beblek (7), Zirdum (6,5), Pralas (6,5), Pamić (6,5), Cerovec (6), Pierre (6,5), Mijoković (5,5) (od 58. Polić 6), Batelić (6), Ibrahimović (6) (od 83. Simonović -), Čakarun (5,5) (od 55. Živković 7,5), Bubalo (6).

26. travanj 2024 16:24