StoryEditorOCM
NogometŽupanijski nogomet

Marin Mikšić, predsjednik Vodica: Naš cilj ove sezone je jasan. Samo prvo mjesto u ŽNL, a potom u kvalifikacijama ostvariti san i ući u 3. ligu

Piše Krste Mujan
22. veljače 2018. - 11:38

Devet županijskih ligaša, od čega sedam klubova koji se bore za prvo mjesto i odlazak u kvalifikacije za 3. HNL te dva kluba koja upotpunjuju ligu, ali ne mogu biti prvi i sudjelovati u kvalifikacijama za viši rang, a to su Šibenik II i Zagora II. Takva je sadašnja situacija.

Nakon prvog, jesenskog dijela prvenstva Zagora II je osvojila prvo mjesto s 18, ali ima svih osam odigranih utakmica, a prati je momčad Vodica s dva boda manje, ali i utakmicom manjka. Svi ostali klubovi daleko su iza ovog dvojca, pa možemo kazati da su Vodice na korak od kvalifikacija za popunu 3. HNL, a to im je i jedina želja – konačan ulazak u društvo ponajboljih trećeligaša Dalmacije.

Da su Vodičani uranili vidimo iz priprema, koje su počele još 10. veljače, a Uprava je treneru Marku Kartelu dovela četiri vrlo iskusna i dobra igrača pa će Vodice zasigurno prošetati ligom. Tako je u prostorije kluba Račice došao iskusni vratar nekoliko prvoligaških i drugoligaških klubova Hrvoje Višić, potom napadač Šibenika II Domagoj Perica, te drugi napadač Vukušić iz Solina i najbolji igrač Pakoštana Bačkov.

– Naš cilj ove sezone je jasan – kaže predsjednik kluba Marin Mikšić. Samo prvo mjesto u ŽNL, a potom u kvalifikacijama ostvariti dugogodišnji san svakog nogometnog zaljubljenika Vodica i postati trećeligaš te na jesen ugostiti ponajbolje trećeligaše
Dalmacije.

Vodice imaju veliko povjerenje u svog trenera Marka Kartela koji vuče najbolje poteze i priprema momčad, a i dosta svog trenerskog znanja dobio je od svoga bivšeg učitelja Stipe Kedže, koji je zahvalio Upravi jer su ga sustigle i poodmakle godine, no uvijek će savjetima pomoći Marku ako bude trebalo.

Jedini klub koji eventualno može nauditi Vodicama je Rudar iz Siverića, koji za sada ima tri boda manje od Vodica, no teško se oteti dojmu da ovaj klub može više, zbog vrlo loše raspodjele sredstava Grada Drniša kojemu ovaj klub pripada. No, uvijek su igrači Rudara znali iznenaditi svoje suparnike pa nije nemoguća ni ova mogućnost.
 

20. travanj 2024 01:02