StoryEditorOCM
NogometNogomet

Na Šubićevcu muku muče kako riješiti rebus centarfor: Dolazak Marija Jelavića u Šibenik nije izgledan

5. siječnja 2018. - 11:42

Na početku priprema za proljetni dio drugoligaške sezone, određen za 15. siječnja, trener Šibenika Borimir Perković imat će manje-više popunjenu igračku križaljku.

Praktički jedino otvoreno pitanje koje uprava "narančastih" treba riješiti jest pitanje klasičnog napadača. Naime, Šibeniku je prijeko potreban jedan lisac koji je spreman i otpatke potrpati u protivničke mreže. Šibenski nogometni kuloari riješili su rebus centarfor puštajući u eter informaciju da će Mario Jelavić, još uvijek igrač pulske Istre, u četvrtak sletjeti na Šubićevac. To su govorili "dobro obaviješteni" izvori, ali evo što kažu službeni.

– Dolazak Jelavića u Šibenik nije izgledan. Činjenica je da ga nisam kontaktirao, niti on klub. Dakle, sve su te informacije na razini spekulacija – kazao je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

Međutim, to ne znači da su čelnici "narančastih" odustali od potrage za napadačem.
– Nama je potreban jedan rasni centarfor. No, teško je naći pravo rješenje u skladu s našim financijskim mogućnostima. Igrači poput Jelavića ili Budimira, čija imena kolaju u kuloarima, kvalitetni su, no nerealno je da se oni uklope u naše okvire plaćanja – veli Bulat.

Još uvijek je otvoreno pitanje statusa polivalentnog veznjaka Davora Kukeca (31), koji je koncem polusezone odradio nekoliko treninga sa Šibenikom. Oni koji su ga gledali jednoglasno tvrde da bi nekadašnji igrač zaprešićkog Intera bio pravo pojačanje za "narančaste".

– On je zamolio da ga pričekamo još nekoliko dana. Kukec ne krije želju da karijeru nastavi u Češkoj, gdje je igrao niz godina. U toj zemlji je ostao u dobrim odnosima s jednim tamošnjim trenerom koji je upravo dobio novi angažman. Kukec se nada da bi ga mogao povući sa sobom. Ako ne ostvari novi angažman u Češkoj, obećao je da ga u Hrvatskoj zanima samo Šibenik – objašnjava Bulat.


Uzdaju se u Princea


Šibensku nogometnu publiku zadnjih je dana zaintrigirala i vijest o dolasku 19-godišnjeg Princea Obeng Ampema iz austrijskog Red Bull Salzburga, inače momka rođenog u Gani.

– Držim da bi nam Prince mogao biti od koristi. Riječ je o mladom igraču koji nije skup. Vjerujemo da će biti dobar za Šibenik, ako su u Red Bullu procijenili da je dobar za njih. S ljudima iz Salzburga sam dogovorio da prilagodbu na europske nogometne standarde obavi u Šibenik. Prince će potpisati ugovor sa Šibenikom, a mi zauzvrat nećemo plaćati nikakve naknade. On je po vokaciji krilni napadač, a njegova će afirmacija najviše ovisiti o njegovoj mogućnosti prilagodbe – govori sportski direktor Šibenika.

Osim o prvoj momčadi, na Šubićevcu se ozbiljno razmišlja i o pomlatku. Naime, dogovoreno je potpisivanje stipendijskih ugovora s četvoricom talentiranih mladića. Riječ je o Marku Bulatu, Antoniju Đakoviću, Anti Ljubičiću i Domagoju Galešiću. Također, u tijeku je i osvježavanje i kadrovsko jačanje Omladinske škole. Kako doznajemo, ubuduće bi šibenskom školom nogometa trebao koordinirati Ivo Šupe, dok će u njezin rad biti uključeni bivši igrači – odlični mostarski veznjak Anel Karabeg i vratar Marko Mihaljević Dido.

18. travanj 2024 08:44