StoryEditorOCM
NogometPao "fenjeraš"

Peta mu bila sreća: Nigerijac Okechukwu srušio Kustošiju i Šubićevcu donio mir

11. studenog 2017. - 16:55

Šibenik- Kustošija 1:0 (0:0)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 150. Sudac: Josip Dugandžić (Komin) - 6,5. Strijelac: 1:0 Okechukwu (75). Najbolji igrač: Aliyu Mohammed Okechukwu (Šibenik).
Šibenik: Žitnjak (7), Ćosić (6,5), Vukorepa (6,5), Šare (6,5), Musa (6), Roca (6), Bulat (6) (od 77. I. Stanić -), Fuštin (7), Alispahić (6) (od 89. Glavaš -), Okechukwu (7,5), Brekalo (5,5) (od 68. Celić 6,5).
Kustošija: Vladić (7), Šimunić (5), Pantalon (5,5), Cmrečnjak (5,5), Pavković (5,5), Pavliš (5), Posavec (6), Hanžek (5,5), Vragolović (5) (od 60. Al Tharwan 5,5), Simeunović (5,5), Soldo (5,5).

Junak Šibenika bio je Nigerijac Okeckuwu, kojemu je na Šubićevcu peta bila sreća. Naime, krilnom napadaču "narančastih" toliko prigoda je trebalo da probije vrlo dobrog vratara Kustošije Vladića. Pobjedonosni gol Šibenika bio je sličan onom trećem reprezentacije Hrvatske kontra Grčke kada su u koprodukciji bili Vrsaljko i Perišić. Za razliku od Maksimira, na Šubićevcu je asistent bio Fuštin koji je centrirao s desne strane, a ulogu Perišića preuzeo je Okechukwu i glavom zakucao loptu u mrežu.

U prvom poluvremenu su se domaćini propisno ispromašivali. Već spomenuti Okechukwu sam je imao četiri sjajne situacije. Dvaput ga je odličnim intervencijama zaustavljao Vladić, a dvaput je Nigerijac promašio cilj. "Mrtvu" prigodu imao je i Fuštin, no i od njega je bio uspješniji čuvar mreže Kustošije.

Gosti su ravnopravni bili tek prvih 15-ak minuta, kada su jednom ozbiljno zaprijetili, ali je vratar Šibenika Žitnjak reagirao kao treći stoper. Opet su se probudili tek nakon Šibenikovog vodstva, ali na sreću "narančastih" nije se dogodio scenarij kao protiv Solina kada su primili izjednačujući gol debelo u sudačkoj nadoknadi.
Dapače, mogao je Šibenik i podebljati vodstvo, no volej Alispahića koji su svi već vidjeli u mreži izblokirao je Pantalon.

25. travanj 2024 21:44