StoryEditorOCM
NogometOpet dalmatinski derbi

Stiže Solin s Mirkom Labrovićem! Ivan Bulat hvali navijače i poručuje: Naša je dužnost da napravimo sve kako bismo vratili Šibenik u 1.HNL

28. listopada 2017. - 14:06

Silno je zanimljiv sportski tjedan u Šibenik. Najprije gostovanje Hajduka na Šubićevcu, pa Splita na Baldekinu, a na koncu u nedjelju u Šibenik dolazi Solin. Premda je teško u istu rečenicu svrstati Hajduk, Split i Solin, ta je utakmica od vitalne rezultatske važnosti za "narančaste", dok je ona s "bijelima" više bila stvar prestiža.

Dakle, u drugoligaškom dalamtinskom derbiju sa Solinom momčad trenera Borimira Perkovića vraća se u surovu realnost. A ona govori da se Šibenčani moraju boriti za osiguranje drugoligaškog statusa, budući da bježe samo četiri boda Hrvatskom dragovoljcu i Kustošiji koji drže dva zadnja mjesta na tablici.

Dvoboj sa Solinom ima svoju draž i zbog činjenice što "plave" s Jadra vodi stari šibenski sportski prijatelj Mirko Labrović. Nema dvojbe da će Šubićevac Labrovića dočekati pljeskom. No, ne treba se zavaravati da će Labrović Šibeniku biti djed Mraz i darivati bodove- Dapače, "narančasti" će se morati dobro pomučiti za bod(ove) koji su im nužni nakon samo jednog remija u zadnje dvije utakmice.

Šibenčani se nadaju da bi im se moglo dogoditi nešto slično kao i Solinu prošle sezone. Tada je Labrovićeva momčad nakon poraza u Kupu od Hajduka počela uspon prema vrhu tablice:
- Da, nadam se da bi od utakmice sa Solinom stvari mogle početi okretati u našu korist. Da konačno uhvatimo priključak s gornjim dijelom tablice- kaže Ivica Matas, pomoćni trener Šibenika.

Šibenikov stručni stožer ima dosta poteškoća oko odabira početnog sastava za susret sa Solinom. Od ranije su van stroja Maleš i Brito, a Šare je kažnjen zbog crvenog kartona na utakmici s Hajdukom:
- Imamo dosta načetih, oziljeđenih tako da nismo sigurni tko će sve stisnuti zube i istrčati kontra Solina. Olakotna okolnost je to što nam je Solin izašao u susret i odgodio utakmicu za nedjelju, tako da imamo dan više za odmor- veli Matas.

Premda Šibenčane čeka važna utakmica sa Solinom, još uvijek im je u mislima dvoboj s Hajdukom:
- Htio bih zahvaliti svim našim navijačima koji su u velikom broju došli na tu utakmicu. Napravili su predivnu atmosferu, bez ijedne mrlje. Na taj način su pokazali da Šibenik i kao grad i kao klub zaslužuju prvoligaša. Mislim da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Neću reći da je to naše obećanje, ali je svakako dužnost. U tom smislu ćemo napraviti sve da vratimo Šibenik u 1.HNL- poručio je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

Utakmica Šibenik- Solin igra se u nedjelju s početkom u 16 sati.

 

27. travanj 2024 06:25