StoryEditorOCM
NogometNajveći dalmatinski derbi

"Ludilo" na Šubićevcu: Funcuti dolaze u korteu sa Staroga pazara! Organizatori upozoravaju gledatelje- dođite na stadion barem 45 minuta prije početka utakmice

24. listopada 2017. - 21:10

Šezdeset i sedam godina prošlo je od prve kup-utakmice Šibenika i Hajduka, a sedam ljeta od njihova posljednjeg - i najvećeg – susreta u finalu hrvatskog Kupa. Razlika u kvaliteti između dva najveća dalmatinska kluba otkad je hrvatske države vjerojatno nije nikad bila toliko izražena kao danas. No, draž derbija je, čini nam se, ostala ista.

Još otkad je u prethodnoj fazi Kupa preskočena Zagora šibenskim je navijačima, barem u primisli, 25. listopada i dolazak Hajduka. A dolazak na Šubićevac izaziva gotovo jednake emocije i zagriženim ultrasima „bijelih“.

- Pun nam je kufer – da ne kažem neku oštriju riječ - utakmica s Rudešom, Interom iz Zaprešića, Lokomotivom… Dvoboja, koji nemaju nikakvu draž. Zato, jedva čekamo ponovni susret sa Šibenikom, našim starim rivalom. Puno će mojih prijatelja biti na suprotnoj tribini. To i jest čar ovakvih utakmica – govorio nam je jedan navijač Hajduka iz Primoštena.

Puno će prijatelja (i susjeda) jednog šibenskog prvotimca biti, uvjetno rečeno, na „krivoj“ strani, odnosno tribini. Riječ je o Martinu Vukorepi, pouzdanom stoperu „narančastih“ i jednom od najmlađih kapetana u povijesti Šubićevca (još nije napunio 21 godinu, op.a.). Momku, koji cijeli život živi u Ražinama. Dijelu Šibenika, koji gotovo odreda „diše“ za Hajduk. Za njega je ova utakmica posebna iz nekoliko razloga.

- Ja sam zagriženi funcut od malih nogu. To dobro znaju svi u Ražinama. Znam da im je muka što smo moj suigrač Luka Celić i ja vjerojatno jedini Ražinci, koji ne navijaju za Hajduk. Bilo je malo podbadanja prije utakmice, pogotovo od onih koji će danas biti na istoku. No, ne zanima me njihovo mišljenje, već jedino moj klub – sa smiješkom na licu će kapetan Šibenika.

Kapetana „narančastih“ danas čeka jedan od najtežih zadataka u karijeri. Na megdan mu dolaze brzonogi Hajdukovi napadači Ante Erceg, Franck Ohandza…
- Oni su sjajna momčad, koja ima odlične pojedince. No, nisu vanzemaljci. Koga god budem čuvao, spremam sam. Znam da mi neće biti lako, no uzdam se i u pomoć kolega u obrani, ali i ostatka momčadi. Možemo im parirati i računati na pozitivan ishod jedino ako se budemo držali zajedno na terenu. Da ne vjerujem u iznenađenje, ne bih ni istrčao na travnjak – rezolutno će Martin Vukorepa.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Žitnjak, Pecolaj, Vukorepa, Šare, Musa – Roca, Alispahić - Fuštin, Celić, Okechukwu – Brekalo.

Za, nadamo se, korektan dvoboj na tribinama spremaju se i navijačke skupine obaju klubova, Funcuti i Torcida.  Šibenski su navijači, čini se, i ovaj put izvršili mobilizaciju pred dolazak „vječnog“ rivala. Makar, po običaju, nisu htjeli otkrivati (sve) planove za utakmicu s Hajdukom, najavili su okupljanje na Starom pazaru. Funcuti će se tamo okupiti četiri sata prije početka utakmice, a otamo će dva sata poslije u korteu krenuti prema Šubićevcu.

Kup-dvoboj Šibenika i Hajduka policija je, po običaju, proglasila „utakmicom visokog rizika“. U tom je smislu organizator, Hrvatski nogometni klub Šibenik napravio je nekoliko sastanaka s predstavnicima policije i glavnim ljudima šibenskih navijača, Funcuta.

-  Poručili smo svim službama, koje su zadužene za osiguravanje reda i mira, da na svim ulazima naprave rigorozne kontrole, jer ne želimo ispaštati za njihove propuste. Molimo navijače da ne koriste pirotehnička sredstva. A, ako ih već unesu, da ih ne bacaju na travnjak. Karte za istočnu tribinu praktički su rasprodane. Gostujućim navijačima prvotno smo osigurali tisuću i 200 ulaznica, a onda smo naknadno pustili u opticaj dodatnih tristo. Zapadna tribina još nije u potpunosti „planula“, pa se nadam da će naši navijači na vrijeme osigurati svoje karte. Bilo bi dobro da i oni, koji imaju karte, i oni koji ih misle kupovati u posljednji trenutak dođu na stadion barem 45 minuta prije, kako bi se izbjegle gužve. Posebice, zbog toga što će dva sata prije početka dvoboja cesta oko stadiona biti zatvorena – otkrili su nam sportski direktor Ivan Bulat i predsjednik Uprave Šibenika Jure Zoričić.
 

26. travanj 2024 03:00