StoryEditorOCM
NogometČiste mreže na Šubićevcu

Šibenčani nisu uspjeli ostvariti hat trick - na putu do treće uzastopne pobjede zaustavili ih momci s naplatnih kućica (FOTO)

14. listopada 2017. - 19:32

Šibenik- Lučko 0:0 (0:0)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 400. Sudac: Marin Horvat (Čakovec) – 7. Najbolji igrač: Perica Šare (Šibenik).
Šibenik: Žitnjak (-), Pecolaj (6), Vukorepa (6,5), Šare (6,5), Musa (6), Roca (6), Alispahić (6), Celić (6,5) (od 79. I. Stanić -), Brito (5,5) (od 86. Banić -), Okechukwu (6), Brekalo (6) (od 72. Fuštin -).
Lučko: Kramer (6), Ribić (6), Lončar (6,5), Knezović (6,5), Travaglia (6), Mandić (6), Janjiš (5,5) (od 79. Đuranović -), Matoš (6), Barišić (6), Serdarušić (5,5) (od 74. Rihtar -), Petrović (5,5).

Nogometaši Šibenika nisu uspjeli ostvariti hat trick, odnosno upisati treću pobjedu u nizu. Na tom putu zaustavili su ih momci s naplatnih kućica, kako se u žargonu naziva momčad Lučkog.

Domaćini su imali apsolutnu inicijativu tijekom cijele utakmice. O tome najbolje svjedoči podatak da je vratar Šibenika imao samo jednu ozbiljniju intervenciju i to u 29. minuti na udarac Barišića. Ruku na srce, ni domaćini nisu kreirali veliki broj stopostotnih prigoda.

Jednu od najboljih na utakmici imali su već u 2. minuti kada je Brekala u situaciji "jedan na jedan" zaustavio gostujući vratar Kramer. Iz prvog poluvremena valja izdvojiti još dva lijepa udarca iz daljine Celića, ali i jedan pokušaj iz voleja Brazilca Brita koji je traljavo završio.

U drugom poluvremenu kao da je iznimno toplo vrijeme uspavalo igrače jedne i druge momčadi. Uzalud su se navijači Šibenika nadali da će se njihovi ljubimci trgnuti iz fjake. Istini za volju, osjetio se i nedostatak širine u ofenzivnom dijelu šibenske momčadi. Tako je trener Borimir Perković u 72. minuti umjesto iscrpljenog jedinog klasičnog centarfora Marka Brekala bio prisiljen uvesti po vokaciji veznjaka Luku Fuština i gurnuti ga u vrh napada.

Upravo je omaleni Fuštin bio najbliži pobjedonosnom golu Šibenika. U 87. minuti on je bio najviši nakon ubačaja Alispahića, njegovu loptu nemoćno je gledao vratar Lučkog, ali je ona odskakutala nekoliko centimetara pored vratnice u gol aut. S tim promašajem otišle su u dim i nade Šibenika u pobjedu.

19. travanj 2024 02:52