StoryEditorOCM
NogometLučko na Šubićevcu

"Narančasti" bi hat trick za uspon prema sredini tablice - na tom putu im stoje momci s "naplatnih kućica"

13. listopada 2017. - 15:44

Iza nogometaša Šibenika trećina je drugoligaške sezone. Nakon dvije uzastopne pobjede nad Novigradom i Hrvatskim dragovoljcem, pogled na tablicu je puno ugodniji za "narančaste". Naime, trenutačno su deveti na ljestvici, ali što je još važnije, pobjegli su šest bodova od mjesta koje vodi u kvalifikacije za ostanak u 2.HNL.

Šibenčani u subotu imaju prigodu za hat trick, odnosno treću pobjedu u nizu. Na tom putu stoje im momci s "naplatnih kućica", kako se u žargonu naziva momčad Lučkog. Pobijede li Šibenčani Lučko, preskočit će i njih na tablici:

- Očekujem tri boda i ništa drugo osim toga. Cilj nam je spojiti treću pobjedu u nizu i približiti se sredini tablice- jasan je Borna Žitnjak, vratar Šibenika u najavi utakmice s Lučkim.

U prvoj utakmici sezone, momci iz zagrebačkog predgrađa spustili su rampu Šibenčanima:
- Čujte, tada smo bili u krizi, tek smo slagali momčad. Danas je to neka sasvim druga priča. Uostalom, i na toj utakmici smo bili bolji takmac. Sada igramo kod kuće, vjerujem da ćemo biti još bolji i pobijediti. Razloga za optimizam imamo, jer smo u seriji dobrih rezultata. Nema dvojbe da se sada na Šubićevcu lakše diše- govori Osječanin među vratnicama Šibenika.

Čini se da je i mini kriza koja je tresla šibenskog čuvara mreže stvar prošlosti. Naime, na zadnjoj utakmici s Hrvatskim dragovljcem Žitnjak je vrlo sigurno odradio relativno malo posla kojeg je imao:
- Znate kako se kaže, ako vratar ima malo posla to znači da ekipa dobro funkcionira. Ponavljam, dižemo se kao momčad, ali i ja osobno. Ne smijem smetnuti s uma da mi je ovo u Šibeniku praktički prva ozbiljna sezona. Bitno mi je da odigram što više utakmica i uz to pokušati braniti što bolje- rekao je Žitnjak, inače sin nekadašnjeg poznatog golmana Miroslava.

Prezentacija nogometaša Šibenika kontra Hrvatskog dragovoljca razveselila je navijače, ali i stručni stožer. Izgleda kako će se oni za sraz s Lučkim voditi onom starom da se ne mijenja momčad koja pobjeđuje:

- Zaista, nemamo razloga mijenjati. Vraća nam se Stanić, koji je odradio kaznu zbog tri žuta kartona, a vjerujemo da će u kadru biti i Banić, koji je pred prošlu utakmicu imao problema s crijevnom virozom- izvijestio je Klaudio Vuković, pomoćni trener Šibenika.

Ipak, on i njegov šef Borimir Perković u subotnjoj utakmici neće moći računati na ozlijeđene Maleša, Pongračića i Ćosića te Marka Bulata, koji je na okupljanju U-17 reprezentacije Hrvatske. Dakle, klupa za prićuve će opet biti sastavljena uglavnom od juniora, poput Ante Ljubičića, koji je debitirao u seniorskoj konkurenciji protiv HD-a:

- Činjenica je da je trećina prvenstva iza nas i da smo već tri tjedna u ritmu srijeda-subota. To opterećenje se osjeća kod igrača, ali vjerujem da će grupa onih najviše "izraubanih" stisnuti zube i izdržati utakmicu s Lučkim- veli Vuković.

Jedan od onih kojega bi mogao stići umor je i Mehmed Alipsahić, kojega svi označavaju kao ključnog igrača Šibenika:
- Da, i na njega sam mislio kada sam govorio o nogometašima koji osjećaju fizičko opterećenje. Međutim, Alispahić je alfa i omega naše momčadi i evidento se diže u formi. A kada je "Meša" top, onda Šibenik može pobijediti svakoga- zaključio je Vuković.

Utakmica Šibenik- Lučko počinje u 15 sati.
 

25. travanj 2024 10:38