StoryEditorOCM
NogometSlavlje u Istri

Martin i Luka jači od Grge i Ante: "Ražinska veza" pobrinula se da ne bude po onoj "tko će kome nego svoj svome"

7. listopada 2017. - 20:04

Novigrad- Šibenik 1:2 (0:0)
NOVIGRAD- Igralište Laco. Sudac: Marino Majstrović (Split). Strijelci: 1:0 A. Živković (52), 1:1 Vukorepa (83/11m), 1:2 Celić (85). Najbolji igrač: Luka Celić (Šibenik).
Novigrad: Nemec, Zirdum, Belaković, A.Živković, Batelić (od 68. Cenaj), Pralas, G. Živković, Pamić, Filipović (od 81. Smirnov), Burić, Pilj.
Šibenik: Žitnjak, Pecolaj (od 27. Fuštin, od 70. Bulat), Vukorepa, Šare, Musa, Roca, Alispahić (od 64. Celić), I. Stanić, Brito, Okechukwu, Brekalo.

Ražinska veza bila je jača od one rodbinske šibenskih Živkovića. Naime, Šibenčani su pobijedili u Novigradu zahvaljujući golovima Martina Vukorepe i Luke Celića, momaka koji žive u šibenskom predgrađu Ražinama. A domaćini su poveli pogotkom rođenim u koprodukciji dvaju donedavnih igrača Šibenika. U 52. minuti Grgo Živković je šutirao s distance, njegov udarac je okrznuo prezimenjaka mu Antu i završio u mreži šibenskog vratara Žitnjaka.

Međutim, potpuni preokret izveli su "narančasti" u samo tri minute. Najprije je Vukorepa realizirao kazneni udarac koji je dosuđen nakon igranja rukom jednog od obrambenih igrača Novigrada. Slavlje gostima donio je Celić, koji je glavom u mrežu smjestio jedan ubačaj Okechukwua.

Inače, Šibenik je promašio tri "mrtve" prigode u prvih pet minuta utakmice. Potom nije priznat zgoditak Brekala, zbog vrlo sumnjivog zaleđa. U završnici prvog poluvremena probudili su se i domaćini. Poslije kornera je Ante Živković pogodio okvir gola.
Na kraju, vrlo vrijedna pobjeda Šibenika nakon tri kola u kojima su osvojili tek jedan mršavi bodić.

Sada se na Šubićevcu lakše diše uoči dvije domaće utakmice idućeg tjedna. Naime, Šibenik prvo u srijedu u 17 sati dočekuje Hrvatski dragovoljac, a onda već u subotu na Šubićevac stiže Lučko.

22. travanj 2024 14:45