StoryEditorOCM
NogometTeška ozljeda

Surova magnetska rezonanca potvrdila: Josip Maleš zadobio rupturu prednjih križnih ligamenata i pola godine će biti van travnjaka

18. rujna 2017. - 20:55

Krilni napadač Šibenika Josip Maleš zadobio je rupturu prednjih križnih ligamenata i po prvim prognozama šest mjeseci će izbivati s nogometnih terena. Naime, magnetska rezonanca koju je Šibenikov nogometaš obavio tijekom dana potvrdila je crne slutnje koje su izrečene odmah poslije subotnje utakmice sa Sesvetama, koju je Maleš morao napustiti zbog ozljede nakon manje od pola sata.

Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika kazao je kako će nalaze poslati uglednim liječnicima Nemecu i Jankoviću koje će konzultirati vezano za Malešovo liječenje. Operacija je praktički neizbježna i navodno bi je bilo najbolje napraviti u roku od 10 dana.

Ova ozljeda težak je udarac za 26- godišnjeg nogometaša, ali i za cijeli klub, budući da je Maleš bio najbolji igrač "narančastih" ove sezone. O njegovom značaju za igru Šibenika dovoljno govori podatak da je postigao tri od četiri ovosezonska pogotka Perkovićeve momčadi. Koliki je udarac Malešova ozljeda za igru Šibenika posvjedočio je i sam Perković:
- Volio bih da smo od Sesveta izgubili 4:0, nego što se Maleš ozlijedio. Kao igrač sam sve to prošao i znam koliko je mukotrpan povratak- rekao je Perković.

 

25. travanj 2024 00:09