StoryEditorOCM
NogometNEMA MIRA NA ŠUBIĆEVCU

Smijenjen sedmi trener u manje od godinu i pol dana - Slavica stavio mandat na raspolaganje, Uprava prihvatila ostavku!

27. kolovoza 2017. - 21:12

Zoran Slavica više nije trener nogometaša Šibenika. Za novu trenersku smjenu na Šubićevcu bila su potrebna samo dva kola.

- Smatrao sam moralnim činom da ponudim ostavku, jer smo se poslije dva kola našli na posljednjem mjestu. Odmah nakon utakmice sastao sam se sa čelnim ljudima kluba i stavio im svoju funkciju na raspolaganje. To nije bila neopoziva ostavka. No, već u jutarnjim satima nazvao me Ivan Bulat s informacijom da prihvaćaju moju ostavku – kazivao nam je sada već bivši trener Šibenika Zoran Slavica.

Vijest je najviše iznenadila one, koji su u sparnoj ljetnoj noći požurili na ovosezonsku šibensku premijeru, a za poraz u sudaru s očito kvalitetnijom i puno iskusnijom Goricom nisu mogli lako naći krivicu trenera. Krivce se tražilo u obrani, koja je zaspala u bezazlenim trenucima, u sreći, koja je zaista izdala Šibenčane kod slobodnog udarca Ivana Roce i poništenog pogotka Josipa Maleša, kad je mahano dvojbeno zaleđe. Pa, što tajiti, i u upravi, koja je strpljivom stručnjaku stavila na raspolaganje više nego skroman igrački kadar. Od Slavice se tražilo da od fiće napravi mercedesa. Ili barem golfa.

- Slavica nas je zatekao stavljanjem mandata na raspolaganje. Mi smo, međutim, prihvatili ostavku, makar još nemamo novo rješenje za klupu. Vjerujemo, ipak, da ćemo ga imati do srijede i utakmice sa Solinom – kazao je sportski direktor Ivan Bulat.

Tko god preuzme vruću šibensku klupu neće, međutim, ovisiti samo o svom trenerskom talentu, već o pojačanjima koja su nužna ako Šubićevac želi izbjeći golu borbu za ostanak.

20. travanj 2024 00:14