StoryEditorOCM
NogometBalajić nakon otkaza

Ne tražim nikakav alibi za smjenu: Nadam se da će Slavica imati više sreće

16. ožujka 2017. - 11:26

Šibenik i ja smo se rastali na korektan način. Smeta mi samo onaj dio izjave direktora Ljubičića, u kojemu govori kako sam doveden da bismo se borili za vrh. U prvim razgovorima na Šubićevcu potencirana je želja da mirno završimo sezonu, da nemamo problema oko ostanka u ligi – tako je smijenjeni trener Stipe Balajić počeo naš razgovor o odlasku iz Šibenika.

Sinjskom stručnjaku nije bilo, međutim, ni na kraj pameti da uđe u verbalni sukob s klupskim vodstvom, da nešto bitno zamjeri Šibeniku i Šibenčanima.


– Ne tražim nikakav alibi za smjenu. No, teško mogu pobjeći od činjenice da sam smijenjen poslije samo dva proljetna kola, u kojima su se sportska nesreća i sudačke odluke prosto prelomile preko mojih i šibenskih leđa. Tko ne vjeruje, neka sa mnom pogleda u miru snimke obje utakmice!? Ne znam, također, tko može kazati da smo u tim susretima igrali loše!? – govori Balajić.


Uvijek je gorak okus trenerske smjene, ali Stipe Balajić radije priča o lijepim trenucima na Šubićevcu.
– Zadovoljan sam onim, što je ostalo iza mene. Bio je gušt raditi s mladim šibenskim igračima, pratiti njihov polagani, ali siguran napredak. I držim da je bila dobra klupska odluka o orijentaciji na domaće, mlađe igrače. Ima u njima i te kako nogometnog potencijala – ističe bivši trener "narančastih".


Novi je trener Šibenika Zoran Slavica kao sportski direktor bio bliski Balajićev suradnik, pa će o njegovom imenovanju gotovo sa simpatijom.


– Slavica je najvjerniji svjedok našeg rada, nesretnih završnica u utakmicama, koje smo dobro odigrali. Zato mu, prije svega, želim puno više sportske sreće i manje loših sudačkih odluka – završio je Balajić.

19. travanj 2024 19:15