Šibenik dobio četvrtog trenera Smijenjen Stipe Balajić- Zoran Slavica iz direktorske fotelje sjeda na užarenu klupu

Šibenik dobio četvrtog trenera

Uprava nogometnog kluba Šibenik smijenila je Stipu Balajića s mjesta trenera prve momčadi. Četvrti ovosezonski trener "narančastih", poslije Balajića, Ivana Katalinića i Anđelka Godinića, postao je Zoran Slavica, koji je do sada obnašao ulogu sportskog diretkora. Slavica će se i dalje brinuti o sportskom dijelu funkcioniranja Šubićevca. Dakle,bit će nešto poput engleskih menadžera

- Poslije dvije utakmice proljetno dijela sezone i analize prvog dijela sinoć se sastao Nadzorni odbor i uprava kluba. Nekoliko sati smo razgovarali i na koncu donijeli odluku o smjeni trenera- kazao je Novica Ljubičić, član uprave HNK Šibenika.

On je pojasnio zašto je Balajić dobio otkaz:
- Kada je uprava dovodila Balajića kazala je kako je cilj da budemo u gornjem dijelu tablice. No, to se nije ostvarilo. Pod Balajićevim vodstvom u šest utakmica Šibenik je ostvario samo dvije pobjede, jedan remi, a zabilježio je tri poraza. Da stvar bude gora, sva ta tri poraza (Lučko, Imotski, Gorica) bili su šokantni. Odnosno, nakon našeg vodstva uvijek smo gubili u posljednjim trenucima utakmica- istaknuo je Ljubičić.

Ipak,Balajiću je presudio remi sa Zagrebom. Dakle, "pjesnici" su bili kobni za Sinjanina, isto kao i za Ivana Katalinića, koji je dobio otkaz nakon poraza sa Zagrebom u Kranjčevićevoj:
- Prije utakmice sa Zagrebom smo se sastali s Balajićem i kazali da je sve osim pobjede neuspjeh. Nakon remija sa Zagrebom doveli smo se u tešku borbu za opstanak. Slijedi nam gostovanje u Solinu i onda u prvom kolu trećeg kruga, opet gostovanje u Gorici ili Novigradu. Zato smo se odlučili za ovaj potez, jer se ne smijemo opustiti- pojašnjava Ljubičić.

Još jednom se vratio na Balajićev rad:
- Nismo mi nezadovoljni njegovim radom na treninzima. Momčad je spremna. No, vođenje utakmica je upitno. Uvijek se postavlja pitanje koliko golova trebamo dati da bismo pobijedili- otkriva svoje razmišljanje član uprave drugoligaša sa Šubićevca.

Ljubičić je obrazložio zašto su kormilo prve momčadi dali u ruke Slavici:
- Zoran je to zaslužio svojim dugogodišnjim radom u klubu. Uz to, on najbolje poznaje momčad, jer je bio non stop uz ekipu. Naše mišljenje je da smo al pari s drugima, odnosno da imamo kvalitetu koja može mirno ostvariti opstanak- drži Ljubičić.

Zoran Slavica, bivši vratar Šibenika, Hajduka, reprezentacije Hrvatske, premda je, kako sam kaže, više od pola života proveo na Šubićevcu tek sada je dobio prigodu da prvi put samostalno vodi prvu ekipu:
- Sigurno da situacija nije bajna kada se mijenjaju treneri. No, to je normalna pojava u nogometu. Znam da sam do jučer bio "u odijelu", a sada se ponovno oblačim u trenirku. Ali, predugo sam u nogometu da bi me to iznenadilo. Zahvalio bih članovima Nadzornog odbora na ukazanom povjerenju. Čast mi je biti trenerom svog kluba, ali sam svjestan i ogromne odgovornosti. Dat ću svoj maksimum kako bismo štio prije osigurali mir i izbjegli opasnu zonu- rekao je Slavica.

On vjeruje u svoju momčad:
- Po kvaliteti ne zaostajemo za ostalim momčadima u ligi. Inače, 2.HNL je veoma izjednačena. Konačni rezultati su često plod veće motivacije ili individualnih grešaka. Činjenica je da smo imali psihološki problem, jer nam se previše poraza desilo u zadnjim minutama. Moramo poraditi na tome da takve utakmice idu na našu, a ne na protivničku stranu- veli novi trener Šibenika.

Slavica je najavio i neke promjene u momčadi već za subotnju utakmicu sa Solinom:
- Znate, svaki trener donosi nešto svoje. Promjena će biti. Kojih i u kojem obimu vidjet ćemo tijekom tjedna- zaključio je Slavica.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije